• Aangepaste openingstijden

  Rond de feestdagen, schoolvakanties en kermissen zijn onze openingstijden mogelijk anders dan je gewend bent. Kijk goed bij de afwijkende openingstijden van jouw vestiging om te voorkomen dat je voor een dichte deur komt te staan.

  Met ingang van 1 juni is de Bibliotheek Opmeer elke woensdag de hele dag open en vervalt de ochtendopening op maandagen. 

  Met ingang van 1 juni is de Bibliotheek Enkhuizen voortaan ook op donderdagochtenden open van 9:30-13:30 uur. 

  Maandag 23 mei is Bibliotheek Venhuizen gesloten.

 • De Bibliotheek als Informatiepunt Digitale Overheid

  Op verschillende momenten in je leven krijg je te maken met nieuwe instanties. Je belastingaangifte invullen, je toeslagen aanvragen, je verzekeringen beheren, je medisch dossier inzien: dat doe je allemaal online. Het is logisch dat je daar je weg in moet vinden. Weet je even niet waar je het moet zoeken? Begin dan bij de Bibliotheek. we helpen je graag op weg. 

 • De Bibliotheek voor Oekraïense vluchtelingen

  Oekraïense vluchtelingen kunnen gratis terecht in de Bibliotheek voor gebruik van een computer met internet en standaard programma's; voor WiFi en kleine printopdrachten; voor het leren van de Nederlandse taal en voor hulp bij formulieren en overheidsinformatie; voor een ontmoetingsplek; voor VoorleesPret met hun kinderen om hun eerste Nederlandse woodjes te leren; voor (online) boeken en andere materialen in het Oekraïens of Engels. 

Nieuws

 1. Vacatures: kom naar de open sollicitatie-avond

  Wegens groei zijn we op zoek naar meerdere Programmamakers/-medewerkers voor ons team. Kom ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn om bij de Westfriese Bibliotheken te werken.

  17 mei 2022

  Bekijk details van Vacatures: kom naar de open sollicitatie-avond

 2. Wijziging openingstijden Opmeer en Enkhuizen

  Per 1 juni is de Bibliotheek Enkhuizen voortaan ook op donderdagochtenden open. In Opmeer verschuift de maandagochtendopening naar de woensdag.

  2 mei 2022

  Bekijk details van Wijziging openingstijden Opmeer en Enkhuizen

 3. Meet gratis je bloeddruk

  Kom gratis je bloeddruk meten tijdens de Mei Meet Maand onder begeleiding van een vrijwilliger van de Hartstichting in de Bibliotheek Stede Broec.

  12 april 2022

  Bekijk details van Meet gratis je bloeddruk

 4. Kindervoorstelling: Vos gaat een stukje rijden

  Reserveer tickets voor de voorstelling 'Vos gaat een stukje rijden' - geschikt voor kinderen van 2 t/m 5 jaar met hun (groot)ouders. Op 21 en 22 mei in de bibliotheken Enkhuizen en Stede Broec.

  5 april 2022

  Bekijk details van Kindervoorstelling: Vos gaat een stukje rijden

 5. Boekenweek: Eerste Liefde

  Van 9 tot en met 18 april vieren we de (eerste) liefde met de uitgestelde Boekenweek. Kom naar de bibliotheek voor een blind date... en voor de mooiste leestips.

  4 april 2022

  Bekijk details van Boekenweek: Eerste Liefde

 6. Vrijwilligers gezocht

  Lijkt het jou leuk om voor te lezen aan jonge kinderen bij anderstalige gezinnen thuis in Opmeer? Of om als gastheer/gastvrouw mee te draaien in ons Servicepunt in Andijk?

  3 april 2022

  Bekijk details van Vrijwilligers gezocht

 7. Foto-expositie Bijzondere Vriendschappen

  De fotoclub van VrijetijdsbestedingNH exposeert met twintig foto's van cliënten en vrijwilligers van de WilgaerdenLeekerweideGroep in de Bibliotheek Medemblik.

  1 april 2022

  Bekijk details van Foto-expositie Bijzondere Vriendschappen

 8. Hulp bij de belastingaangifte

  De belastingaangifte mag weer ingevuld worden, maar hoe zat dat ook alweer met de DigiD, waar vind je de juiste informatie en hoe vul je de aangifte in?

  9 maart 2022

  Bekijk details van Hulp bij de belastingaangifte

 9. Wethouder Kuipers opent Informatiepunt Digitale Overheid en Formulierenbrigade in Medemblik

  Inwoners van de gemeente Medemblik kunnen in de bibliotheek terecht met vragen over digitale overheidsloketten, informatie van overheidsinstellingen en het invullen van formulieren.

  8 maart 2022

  Bekijk details van Wethouder Kuipers opent Informatiepunt Digitale Overheid en Formulierenbrigade in Medemblik

Meer

Reserveer, verleng, regel je bibliotheekzaken van huis uit met Mijn Menu. Zo kun je je bibliotheekbezoek goed voorbereiden en boetes voorkomen!

BiebKrant

We hebben zoveel te vertellen dat we een eigen krant uitbrengen: de BiebKrant. Haal de gratis krant in jouw Bibliotheek of lees de krant digitaal. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en acties van de Westfriese Bibliotheken?

Volg ons op social media voor extra tips en updates

(voor sommige platforms heb je een inlog nodig om de inhoud te kunnen zien)