• Ontmoet Digi & Buki

  Buki is gek op boekjes en steekt ieder kind aan met zijn enthousiasme! Digi houdt meer van computers en alles wat online kan. Samen ontdekken ze dat ze een geweldige combinatie zijn. Ontmoet Digi & Buki in juni. Ze vieren BoekStartdag en presenteren de Beweegtas (voor kinderen van 2-4 jaar).

  Ontmoet Digi & Buki

 • De Bibliotheek als Informatiepunt Digitale Overheid

  Op verschillende momenten in je leven krijg je te maken met nieuwe instanties. Je belastingaangifte invullen, je toeslagen aanvragen, je verzekeringen beheren, je medisch dossier inzien: dat doe je allemaal online. Het is logisch dat je daar je weg in moet leren vinden. Weet je even niet waar je het moet zoeken? Begin dan bij de Bibliotheek. we helpen je graag op weg. 

  Lees meer over het Informatiepunt Digitale Overheid

Nieuws

 1. De bieb aan huis

  We nemen afscheid van de BestelBieb. Lukt het niet om naar de bibliotheek te komen? Maak dan gebruik van de Boekendienst aan Huis.

  26 mei 2023

 2. Informatiemarkt

  Ontdek vrijblijvend cursussen en vrijwillligerswerk bij de Bibliotheek. Kom naar de gezellige informatiemarkt in Stede Broec op 29 juni.

  17 mei 2023

 3. Ontmoet Buki op BoekStartdag

  Ontmoet Buki in winkelcentrum Koperwiekplein in Enkhuizen. Buki is gek op boekjes: de letters, de woorden, de plaatjes, de verhalen. En hij steekt ieder kind aan met zijn enthousiasme!

  10 mei 2023

 4. Nieuw: Gezellig Digitaal

  Ontdek handige apps en trucjes om meer uit de computer of je tablet te halen tijdens deze maandelijkse koffiebijeenkomsten.

  26 april 2023

 5. Enthousiaste voorlezers gezocht

  Lijkt het je leuk om aan peuters voor te lezen? Word voorleesvrijwilliger! Het kost je weinig tijd, geeft veel voldoening en je krijgt eerst een workshop aangeboden vol tips en inspiratie.

  30 maart 2023

 6. Laat jij je peuter spelen met de tablet?

  Driekwart van de ouders met kinderen van 0-6 jaar worstelt met de mediaopvoeding. Tijdens de Media Ukkie Dagen (24-31 maart) krijg je volop tips.

  23 maart 2023

 7. Bibliotheek Wognum breidt openingstijden uit

  Met ingang van 6 april 2023 is de Bibliotheek Wognum ook open op donderdagmiddagen van 13:30-17:30 uur.

  23 maart 2023

 8. Digitale tijdschriften voortaan in Online Bibliotheek

  Digitale uitgaven van o.a. de Margriet, Flow, Story en Autoweek lees je voortaan niet meer in de TijdschriftenBieb-app, maar via de Online Bibliotheek.

  15 maart 2023

 9. Boekenweek: Kom dichter bij jezelf

  Ik ben alles: dat is het thema van Boekenweek. We gaan op zoek naar hoe we vooral onszelf zijn, met o.a. schrijfster Tatjana Almuli.

  11 maart 2023

Meer

Reserveer, verleng, regel je bibliotheekzaken van huis uit met Mijn Menu. Zo kun je je bibliotheekbezoek goed voorbereiden en boetes voorkomen!

Ontdek Mijn Menu

BiebKrant

We hebben zoveel te vertellen dat we een eigen krant uitbrengen: de BiebKrant. Haal de gratis krant in jouw Bibliotheek of lees de krant digitaal. 

Lees BiebKrant digitaal

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en acties van de Westfriese Bibliotheken?

Bekijk de meest recente nieuwsbrief

Tip: voeg het mailadres klantenservice@westfriesebibliotheken.nl toe aan het adressenboek van je mailprogramma om te voorkomen dat de nieuwsbrief in het spamfilter verdwijnt. 

Volg ons op social media voor extra tips en updates

Facebook

Twitter

Instagram

LinkedIn

(voor sommige platforms heb je een inlog nodig om de inhoud te kunnen zien)