• Nederland Leest: De Wandelaar (Adriaan van Dis)

  Net als De Wandelaar loopt Maartje Wortel jarenlang hetzelfde therapeutische rondje. En Tim Knol organiseert regelmatig een mooi programma met zijn Wandelclub. Op dinsdag 2 november vertellen ze erover in een interview met onze programmamaker Lisa Croese, in Poppodium Victorie in Alkmaar - een samenwerking met de Bibliotheek Kennemerwaard en de Kopgroep Bibliotheken. Kijk voor deze en andere activiteiten op onze Nederland Leest pagina.

 • Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november): Samen Sociaal Online

  Hoe houden we het samen veilig en plezierig online? Volg gratis webinars voor ouders, kom naar DigiLAB activiteiten voor jeugd (8-12 jaar), ontdek hoe Eus en Jan Rot omgaan met het mediagebruik van hun kinderen in de podcastserie Media Ouders. 

 • De Bibliotheek als Informatiepunt Digitale Overheid

  Op verschillende momenten in je leven krijg je te maken met nieuwe instanties. Je belastingaangifte invullen, je toeslagen aanvragen, je verzekeringen beheren, je medisch dossier inzien: dat doe je allemaal online. Het is logisch dat je daar je weg in moet vinden. Weet je even niet waar je het moet zoeken? Begin dan bij de Bibliotheek. we helpen je graag op weg. 

 • Gratis online cursussen voor leden

  Wie lid is van de Bibliotheek heeft gratis toegang tot online cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, digitale vaardigheden en vaardigheden voor de werkvloer. 

Nieuws

 1. Kunstproject voor ouderen in Enkhuizen

  Oudere inwoners van Enkhuizen e.o. kunnen op een bijzondere manier hun herinneringen aan het verleden en de oorlog ‘verwerken’ tijdens het kortlopende kunstproject 'Mijn herinneringen aan het verleden'.

  15 oktober 2021

  Bekijk details van Kunstproject voor ouderen in Enkhuizen

 2. Herfstvakantie bij de Westfriese Bibliotheken

  We hebben activiteiten voor de allerkleinsten, voor nieuwsgierige kids en voor jongeren/jongvolwassenen die zich willen ontwikkelen. Ontdek wat er te doen is in de herfstvakantie.

  8 oktober 2021

  Bekijk details van Herfstvakantie bij de Westfriese Bibliotheken

 3. Regenboogweek bij de Westfriese Bibliotheken

  Een leskist en workshop voor leerkrachten en jeugdprofessionals, een open gesprek voor jongeren/jongvolwassenen: ontdek hoe we bij de Westfriese Bibliotheken aandacht schenken aan de Regenboogweek West-Friesland (8-15 oktober).

  5 oktober 2021

  Bekijk details van Regenboogweek bij de Westfriese Bibliotheken

 4. Steun ouderen via de Bibliotheek met Rabo ClubSupport

  Sinds de corona-apps merken we meer dan ooit dat ouderen moeite hebben met de computer het internet. Met jouw Rabo ClubSupport-stem steun je ons SeniorLAB.

  4 oktober 2021

  Bekijk details van Steun ouderen via de Bibliotheek met Rabo ClubSupport

 5. Hulp bij CoronaCheck-app

  Ben of ken je iemand die hulp kan gebruiken bij de CoronaCheck-app of het papieren coronatoegangsbewijs? De Westfriese Bibliotheken helpen graag.

  29 september 2021

  Bekijk details van Hulp bij CoronaCheck-app

 6. Doe mee tijdens de Week tegen Eenzaamheid

  Ontmoet nieuwe gezichten in de Bibliotheek en verbind door samen iets nieuws te leren. Bij onze activiteiten zien we nieuwe contacten ontstaan en verrassende vriendschappen groeien.

  27 september 2021

  Bekijk details van Doe mee tijdens de Week tegen Eenzaamheid

 7. Geen coronatoegangsbewijs nodig voor bibliotheekbezoek

  Voor een bezoek aan de Bibliotheek en deelname aan activiteiten heb je geen coronatoegangsbewijs nodig, tenzij het er expliciet bij vermeld staat (bij hoge uitzondering). Wie hulp nodig heeft bij de CoronaCheck app kan terecht bij onze Informatiepunten Digitale Overheid.

  24 september 2021

  Bekijk details van Geen coronatoegangsbewijs nodig voor bibliotheekbezoek

 8. Ruimere openingstijden Bibliotheek Stede Broec

  Met ingang van 1 november is de Bibliotheek Stede Broec elke doordeweekse dag open van af 9:30 uur in plaats van 13:30 uur.

  23 september 2021

  Bekijk details van Ruimere openingstijden Bibliotheek Stede Broec

 9. Film & live interview met Francine Oomen

  Kort na de première op het Nederlands Film Festival komt schrijfster Francine Oomen in eigen persoon haar film Hoe Overleef Ik laten zien in Enkhuizen.

  15 september 2021

  Bekijk details van Film & live interview met Francine Oomen

Meer

Reserveer, verleng, regel je bibliotheekzaken van huis uit met Mijn Menu. Zo kun je je bibliotheekbezoek goed voorbereiden en boetes voorkomen!

Nieuw: de BiebKrant

We hebben zoveel te vertellen dat we een eigen krant uitbrengen: de BiebKrant. Haal de gratis krant in jouw Bibliotheek of lees de krant digitaal. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en acties van de Westfriese Bibliotheken?

Volg ons op social media voor extra tips en updates

(voor sommige platforms heb je een inlog nodig om de inhoud te kunnen zien)