Jongeren | 12-18 jaar

Jeugd & Jongeren


Word gratis lid tot je 18e

Wist je dat je gratis lid kunt worden tot je 18e? Met het abonnement kun je boeken, e-books, luisterboeken, stripboeken, DVDs en games lenen bij jouw Bibliotheek. Bovendien krijg je toegang tot online oefenprogramma's. 

Bij je gratis abonnement kun je kiezen voor een inleverattendering (€7,50 per jaar):  je krijgt dan op tijd melding wanneer je boeken terug moeten, om boetes te voorkomen.

Word lid

Verlengen en reserveren

Het kan natuurlijk gebeuren dat je vergeet om je boeken op tijd weer in te leveren en dat je een boete krijgt. Maar niet als je Mijn Menu gebruikt! Met Mijn Menu kun je zien wat je thuis hebt en materialen verlengen of reserveren. 

Ontdek Mijn Menu


Huiswerkplekken in de Bibliotheek

Thuis teveel afleiding? Maak gebruik van de huiswerkplekken/studieplekken in de Bibliotheek. 

Zoek de dichtstbijzijnde Bibliotheek

Check de huisregels voor onze studieplekken

Leesclubbing: jij het clubje, wij de boeken

Kies uit spraakmakende thema's en start je eigen leesclub: lezen was nog nooit zo leuk!

Start zelf met Leesclubbing

Mis je een boek in onze collectie?

Huh? Hebben we dat boek niet dat jij nou net wilde lezen? Tip ons en wie weet ligt het binnenkort wel te leen in de bieb!

Stuur ons jouw tip

📚 Nieuwe boeken

Naar boeken op onderwerp


Digitaal lezen 📱 🎧

Naar de online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je een rijk aanbod aan digitale titels. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op je tablet of telefoon.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Lezen met dyslexie

link naar makkelijk lezen pagina

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je. Kijk hier voor karaokeboeken en boeken die je makkelijk kunt lezen. 

Naar Lezen met dyslexie

Online skills

Naar isdatechtzo.nl

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws. 

Naar Isdatechtzo.nl

Zoek en vind historische info

Zoek en vind in Delpher

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. 

Naar Delpher.nl

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Naar Theorie.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij zetten op een rij welke boeken, filmpjes of websites je kunt gebruiken. 

Naar Werkstuk & Spreekbeurt