Boek je zomer met de bieb

Meer en langer lezen: grenzeloos genieten van de zomer

Eindelijk meer tijd om te lezen... op vakantie of in de achtertuin. Maar waar begin je? Bij de bibliotheek natuurlijk! Ben je nog geen lid? Neem een vrijblijvend proefabonnement: drie maanden voor maar €17,50. Als je in juli of augustus start, krijg je het hele bedrag als korting op een aansluitend Optimaal Genieten abonnement.

Ontdek de bieb met het proefabonnement

Dubbel zoveel voor 6 weken

In de zomer kun je tijdelijk 2 keer zoveel boeken lenen met je abonnement en je mag ze 6 weken houden! Zo kun je lekker op vakantie zonder zorgen dat je boeken terug moeten. Hoeveel boeken je mag lenen, hangt af van je abonnement. Vind je het nog niet genoeg? Upgrade je abonnement via onze klantenservice

Nooit zonder boeken!

Zijn je boeken eerder op dan je vakantie? Met een goede wifi verbinding kun je vanaf je vakantiebestemming naar de online Bibliotheek om e-books, luisterboeken en digitale tijdschriften te lenen voor je e-reader, tablet of smartphone. Het is inbegrepen bij je abonnement (m.u.v. het Proefabonnement)

Inspiratie

Zoveel boeken om uit te kiezen... waar begin je met lezen? Op deze pagina vind je heel veel tips. Of neem een gratis BiebKrant mee in de bibliotheek. En ken je de app Hebban? Hier deel je met elkaar wat je gelezen hebt en wat je ervan vond. Je kan ook lijstjes maken van wat je wil lezen of welke boeken je favoriet zijn. 


Lang niet gelezen?

We kennen het allemaal: het hele jaar moet je rennen, vliegen, hollen en draven. Nooit eens tijd om jezelf te verliezen in een boek. Je kijkt uit naar zomer: dan neem je er de tijd voor. Heerlijk in een luie strandstoel of hangmat. Je begint meteen in die dikke literaire pil... maar na een paar bladzijden voelt het als een worsteling. Zonde! 

Onze tip: bouw het rustig aan op, je moet er weer even in komen. Voor je het weet leest ook die pil weer als een trein. Volg ons stappenplan:

 1. Begin met iets makkelijks, iets luchtigs, korte hoofdstukken...

  Boven op je stapel ligt een feelgood roman, een bundel van columns of korte verhalen, of zelfs een tijdschrift of stripboek. Het leest makkelijk weg, je hoeft er nauwelijks bij na te denken en het geeft je een goed gevoel.

  Kijk verder op deze pagina, bijvoorbeeld bij onze Feelgood tips.

 2. Lees een roman, reisboek of biografie over je vakantiebestemming

  Een feest van herkenning en/of heel leerzaam: bij veel populaire bestemmingen is wel een (historische) roman, biografie of reisverslag te vinden. Hoe leuk is het om je boek te herkennen in het straatbeeld - of andersom. 

  Kijk verder op deze pagina voor boekentips over vakantiebestemmingen

 3. Ben je er klaar voor? Pak dat boek dat je deze zomer móet lezen! En geniet.

  Nu zit je er weer lekker in. Tijd voor dat boek dat je langs zag komen in een tv-programma, je favoriete tijdschrift, je tijdlijn op Facebook of Instagram... Nu je het lezen weer gewend bent kun je er echt van genieten.

  Kijk verder op deze pagina, bijvoorbeeld bij onze Boeken die je (altijd) nog wilde lezen 


Boek je zomermix bij de Bieb

Hieronder vind je een greep uit onze favoriete titels bij de populaire genres voor deze zomer. Alle titels op deze pagina kun je zowel bij de Bibliotheek vinden als in de Online Bibliotheek (e-book/luisterboek, inbegrepen bij je abonnement): zo grijp je nooit mis!

Klik op het boek om het te lenen via de Online Bibliotheek.

Wil je het papieren boek lenen?
Via het zoekvenster bovenaan deze pagina kun je zien in welke Bibliotheek het boek ligt en of het beschikbaar is. Zo niet, dan kun je het reserveren via Mijn Menu

Spanning

Natuur

Boeken die je (altijd) nog wilde lezen

Zen de zomer in, fris de zomer uit

Je vakantiebestemming in de hoofdrol

Luisterboeken voor het hele gezin (tip voor de lange autorit!)