Zomer

Je wil graag lezen, maar het komt er gewoon niet van. Totdat de zomer aanbreekt: heerlijk ontspannen met een boek op je tuinstoel, op het strand, aan het zwembad of tijdens de lange reis. Of gaat het roer om deze zomer en ben je op zoek naar informatieve boeken over ondernemerschap, luisterboeken voor rust in je hoofd of een online cursus om jezelf te ontwikkelen?

De keuze is reuze, dus waar begin je?
We helpen je graag op weg met heel veel (lees)tips. 

Extra veel, extra lang

Als je tussen 2 juli en 7 augustus boeken komt lenen mag je twee keer zoveel boeken lenen als normaal. Je mag ze ook 6 weken houden. Je hoeft hier zelf niets voor te doen.

Wil je nog meer boeken kunnen lenen? Of gratis kunnen reserveren en boeken uit andere vestigingen naar jouw Bibliotheek laten overbrengen? Upgrade je abonnement naar Optimaal Genieten, dan kun je het hele jaar volop genieten van zoveel mogelijk boeken. 

Wil je weten hoeveel boeken je deze zomer kan lenen met jouw abonnement? Bekijk de voordelen van jouw abonnement op onze website, vraag ernaar in de Bibliotheek of neem contact op met onze Klantenservice.

Bekijk de voordelen van jouw abonnement

Online Bibliotheek

Inbegrepen bij je abonnement krijg je toegang tot de Online Bibliotheek vol e-books en luisterboeken. Waar je ook bent en welke tijd het ook is: de Online Bibliotheek is altijd open. Met WiFi download je de titels van je keuze. Als deze eenmaal op je e-reader, tablet, laptop of smartphone staan kun je ze offline lezen. 

In de Online Bibliotheek krijg je ook nog eens onbeperkt toegang tot 160 online cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, digitale vaardigheden, taal en handige vaardigheden voor op de werkvloer. In de aparte TijdschriftenBieb app kun je digitale uitgaven van populaire tijdscrhiften lezen, zoals Margriet, Flair, Psychologie Magazine, Autoweek, Happinez en Happi.kidz.

Ontdek de Online Bibliotheek

Proefabonnement

Ben je nog geen lid? Voor €17,50 kun je de Bibliotheek 3 maanden lang uitproberen. Ideaal om met een grote stapel boeken de vakantie in te gaan! Het proefabonnement loopt automatisch af. We nemen na afloop  contact op om je een mooie aanbieding te doen voor de rest van het jaar, maar je bent nergens toe verplicht. 

Met het Proefabonnement heb je alle voordelen van het Optimaal Genieten abonnement, met uitzondering van de Online Bibliotheek. Wil je gebruik maken van e-books, luisterboeken, digitale tijdschriften en oonline cursussen? Dan kun je beter een jaarabonnement nemen: de kosten haal je er in de zomer zo al uit als je van plan was om een paar boeken en tijdschiften te kopen. 

Regel je (proef)abonnement online


Lang niet gelezen?

We kennen het allemaal: het hele jaar moet je rennen, vliegen, hollen en draven. Nooit eens tijd om jezelf te verliezen in een boek. Je kijkt uit naar zomer: dan neem je er de tijd voor. Heerlijk in een luie strandstoel of hangmat. Je begint meteen in die dikke literaire pil... maar na een paar bladzijden voelt het als een worsteling. Zonde! 

Onze tip: bouw het rustig aan op, je moet er weer even in komen. Voor je het weet leest ook die pil weer als een trein. Volg ons stappenplan:

 1. Begin met iets makkelijks, iets luchtigs, iets wat je aan het lachen maakt.

  Boven op je stapel ligt een feelgood roman, een bundel van columns of korte verhalen, of zelfs een tijdschrift of stripboek. Het leest makkelijk weg, je hoeft er nauwelijks bij na te denken en het geeft je een goed gevoel.

  Kijk verder op deze pagina, bijvoorbeeld bij onze Feelgood tips.

 2. Lees een roman, reisboek of biografie over je vakantiebestemming

  Een feest van herkenning en/of heel leerzaam: bij veel populaire bestemmingen is wel een (historische) roman, biografie of reisverslag te vinden. Hoe leuk is het om gebouwen, straten en tradities uit het boek te herkennen op straat - of andersom. Durf je een thriller te lezen die zich afspeelt op jouw bestemming?

  Kijk verder op deze pagina, bijvoorbeeld bij onze Natuur tips.

 3. Ben je er klaar voor? Pak dat boek dat je deze zomer móet lezen! En geniet.

  Nu zit je er weer lekker in. Tijd voor dat boek dat je langs zag komen in een tv-programma, je favoriete tijdschrift, je tijdlijn op Facebook of Instagram... Nu je het lezen weer gewend bent kun je er echt van genieten.

  Kijk verder op deze pagina, bijvoorbeeld bi onze Boeken die je (altijd) nog wilde lezen tips

Zomertijd Opmeer

Wij zijn klaar voor de zomer!

Kijk je Rijk op de Koffie (Medemblik)

Tijdens deze bijeenkomsten verkennen we samen het officiële erfgoed van Medemblik, maar vooral ook wat het erfgoed is volgens de inwoners zelf. Erfgoed is een bron voor bestaande en nieuwe verhalen. Deze verhalen vertellen onze eigen geschiedenis. Andersom brengen verhalen erfgoed tot leven en maken het toegankelijk! 

In opdracht van de gemeente Medemblik maken wij - podcastmakers Rene Smit & Yvonne Molenaar en Lisa Croese van de Westfriese Bibliotheken - de podcast ‘DOOR DE OGEN VAN…', een unieke serie audioportretten waarin we het unieke DNA van de stad en alle dorpen van de gemeente Medemblik willen vangen.

Lees meer en meld je gratis aan


Boek je zomermix bij de Bieb

Hieronder vind je een greep uit onze favoriete titels bij de populaire genres voor deze zomer. Alle titels op deze pagina kun je zowel bij de Bibliotheek vinden als in de Online Bibliotheek (e-book/luisterboek, inbegrepen bij je abonnement): zo grijp je nooit mis!

Klik op het boek om het te lenen via de Online Bibliotheek.

Wil je het papieren boek lenen?
Via het zoekvenster bovenaan deze pagina kun je zien in welke Bibliotheek het boek ligt en of het beschikbaar is. Zo niet, dan kun je het reserveren via Mijn Menu

Spanning

Natuur

Boeken die je (altijd) nog wilde lezen

Zen de zomer in, fris de zomer uit

Je vakantiebestemming in de hoofdrol

Luisterboeken voor het hele gezin (tip voor de lange autorit!)