Over ons

Jouw basis

Bij de bibliotheek vinden we het belangrijk dat iedereen zo goed mogelijk deel kan nemen aan de samenleving. Daarvoor moet je de taal beheersen, het grotere plaatje begrijpen en om kunnen gaan met de computer en het internet. Ongeacht je leeftijd en je behoefte, kun je elk moment in je leven bij de bibliotheek terecht om je op deze vlakken te ontwikkelen.

Ontdek de vestigingen en openingstijden

Nieuws

 • Nieuw: Digihandig

  Tijdens deze lessen leer je stap voor stap nieuwe apps te gebruiken. Elk maand is er een bijeenkomst waar je bij aan kunt sluiten.

  23 mei 2024

 • Herdenkingsjaar slavernijverleden

  Het is 150 jaar geleden dat de slavernij in Nederland is afgeschaft. In dit herdenkingsjaar, en in de aanloop op Keti Koti, staan we daar in juni bij stil in de bibliotheek.

  20 mei 2024

 • Goed nieuws: Bibliotheek Venhuizen gaat langer open

  Vanaf woensdag 1 mei heeft de Bibliotheek Venhuizen nieuwe openingstijden. De bibliotheek is vanaf dan maandag tot en met donderdag geopend van 13:30 tot 16:30 uur. De bibliotheek kan langer open dankzij...

  24 april 2024

Blijf op de hoogte

Taal

We helpen kinderen van knisperboekje tot lezen voor de lijst. Maar we zijn er ook voor volwassenen die de kans vroeger niet hebben gekregen, of die opgegroeid zijn met een andere moedertaal. 

Wat kunnen we voor je doen?

Digitale vaardigheden

Maak in je eigen tempo kennis met de mogelijkheden van computer, internet en techniek. Van je eerste stappen op het internet tot het programmeren van een robot. Van 0 tot 100+. 

Wat kunnen we voor je doen?

Cultuur

Met boeken en voorstellingen kruip je veilig in het hoofd van een ander persoon. Verruim je kennis en begrip van de wereld, kijk eens door de bril van een ander, ontwikkel je talent. 

Wat kunnen we voor je doen?


Bestuur

Directeur-bestuurder (plv.)
 • Heleen Keur (Mw.)

 

Raad van Toezicht
 • Lea van der Zee (Mw.)
 • Martijn Dekker (Dhr.)
 • Piet Hartog (Dhr.)

Registratie
 • KvK nummer: 37121771
 • BTW nummer: NL 8154.42.841.B.01

Visie & rapportage

Lees meer over onze visie, bekijk onze rapportages en ontdek de BiebKrant.

Bekijk de rapportages

Partners & accreditatie

Ontdek ons netwerk en hoe we de kwaliteit van onze dienstverlening borgen. 

Ontdek ons netwerk

Vacatures

We zoeken regelmatig nieuwe collega's en vrijwilligers. Bekijk de actuele vacatures.

Kom bij ons werken

ANBI: Schenken is fiscaal gunstig

Draag je het bibliotheekwerk een warm hart toe? Je kunt ons steunen met een financiƫle schenking. De Stichting Westfriese Bibliotheken is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Je mag een schenking jaarlijks aftrekken van de inkomstenbelasting. Bovendien hoeft de Stichting Westfriese Bibliotheken geen schenking- en/of successierechten te betalen over ontvangen schenkingen en/of erfenissen. Met jouw bijdrage kunnen we extra projecten uitvoeren voor bijvoorbeeld leesbevordering bij jeugd en (digitale) inclusie voor ouderen.

Vraag ernaar bij onze klantenservice

Reglementen