Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd & Jongeren

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen...

Voorlezen kan al vanaf 0 jaar. Het stimuleert de band met je baby. Kinderen die dagelijks voorgelezen worden hebben een grotere woordenschat als ze naar school gaan, dan kinderen die niet op voorleesverhaaltjes getrakteerd worden. Vanaf de geboorte kun je je kleine al lid maken. Het is gratis tot 18 jaar.

Maak je kleine gratis lidKen je Boekstart al?

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. 

Geef je kind een goede BoekStart

Media opvoeding

Kinderen komen al jong in aanraking met media. Ze kunnen er veel van leren. Ontdek hoe je de juiste balans vindt tussen schermtijd en (buiten) spelen.

Tips voor media opvoeding

VoorleesPret

Geniet wekelijks met je (klein)kind van een voorleesverhaaltje in de bieb. Wissel tips uit met andere (groot)ouders en zoek direct nieuwe boekjes uit voor thuis. 

Kom naar VoorleesPret

BiebLala: van buik tot schoot

Baby's in de buik kunnen vanaf 16 weken al horen en gaan vanaf 24 weken actief luisteren. Na hun geboorte herkennen ze klanken. Met dat idee ontwikkelden we samen met de Bibliotheek Waterland het babyprentenboek BiebLala, met bijbehorende Spotify-list en animaties.

Ontdek BiebLala