Brons voor Reigersborg

Hoogkarspelcultuur

Hoogkarspel: Terwijl in Reigersborg hard wordt gebouwd aan de toekomstige woonwijk, stuiten archeologen op bijzondere schatten uit het verre verleden - de bronstijd. Uit onderzoek blijkt dat het materiaal zo uniek is dat het een eigen naam krijgt: de Hoogkarspelcultuur. We borgen de verhalen in samenwerking met Archeologie West-Friesland, ADC ArcheoProjecten, Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud en Linda Dielemans. Dit programma is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiƫle bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Schrijfwedstrijd

Basisschoolleerlingen uit Drechterland deden mee aan een schrijfwedstrijd: hoe zou het leven er in de bronstijd uitgezien hebben? Schrijfster Linda Dielemans verzamelde en herschreef alle input voor de podcastserie Brons voor Hoogkarspel. 

Kleipotjes 3D-printen

Bij de opgravingen zijn veel scherven gevonden van oude potjes. Met behulp van de 3D-printer leerden jonge bezoekers reconstructies te maken. 

Tentoonstelling

Aan de hand van tentoongestelde materialen leren bezoekers over de Hoogkarspelcultuur en zien ze een aantal opgegraven stukken. Kinderen leren zelf kleipotjes maken. 


Er staan geen activiteiten meer op de planning voor dit project. 


Luister de podcastserie: Brons voor Hoogkarspel

Bij elke straatnaam van de wijk Reigersborg hoor je een verhaal over het leven in de Bronstijd. De verhalen zijn geschreven door Linda Dielemans, op basis van een schrijfwedstrijd vor scholieren. Ingesproken door Jeroen C. Molenaar.

Luister via Soundcloud

Dit project kwam tot stand met financiƫle steun van