leesclub

Samen praten over wat je gelezen hebt

Jezelf helemaal verliezen in een boek is heerlijk. Maar het wordt nog veel leuker als je met anderen kan praten over wat je gelezen hebt. Een Leesclub is een vaste groep deelnemers die regelmatig samenkomt, meestal bij een deelnemer thuis. Heb je al een leesclub via de Westfriese Bibliotheken? Bestel je boekenkoffer via Mijn Leesclub.

Ga direct naar MijnLeesclub.nl

Een vaste groep

Deelnemers aan een leesclub zijn enthousiaste lezers die regelmatig bij elkaar komen in een vaste samenstelling om gezamenlijk een boek te bespreken. 

Leer elkaar kennen

Jullie leren elkaar goed kennen en op verschillende manieren, dankzij de gespreksstof die een boek geeft. Je haalt elk iets anders uit het verhaal.

Verrassend

In overleg met elkaar bepalen jullie welke boeken jullie lezen. Er zullen ook boeken op tafel komen die je zelf niet zou kiezen. Dat zal je meestal positief verrassen.

Zo werkt het:

 1. Kies

  Kies samen de boeken uit die jullie willen lezen en bespreken. Bekijk hier de actuele boekenlijst voor Leesclubs

 2. Bestel

  Bestel ze via het account via mijnleesclub.nl. Op die website vind je uitleg hoe het werkt. 

 3. Start

   Je krijgt bericht zodra het boekenpakket klaar staat om af te halen in de vestiging die jullie aangegeven hebben. In het pakket vinden jullie ook de extra informatie voor jullie boekbespreking. 


Start je eigen LeesClub

Neem eerst contact op met onze klantenservice om aan te sluiten bij een bestaande Leesclub of om zelf een nieuwe Leesclub op te starten. 

Om tegelijkertijd hetzelfde boek te kunnen lezen, maakt je Leesclub gebruik van de leesclubservice: MijnLeesclub.nl. Je ontvangt een boekenpakket met meerdere exemplaren van de gekozen titel, zodat iedereen het op tijd kan lezen voor de bespreking. In het pakket krijg je ook achtergrondinformatie over het boek en de auteur, plus tips voor jullie boekbespreking.

Enthousiast geworden? Lees dan snel verder hoe je kunt beginnen.  

 • Sluit aan bij een bestaande Leesclub

  Wil je aansluiten bij een bestaande Leesclub?

  • Neem contact met ons op en geef aan in welk dorp of welke omgeving je zoekt.
  • Wij kijken of er plek is bij een van de bestaande groepen.
  • We brengen jullie met elkaar in contact voor een kennismaking.
  • Via deze Leesclub ontdek je vanzelf hoe het werkt.
 • Start zelf een nieuwe Leesclub

  Wil je zelf een nieuwe Leesclub starten?

  • Zoek minimaal vijf leden bij elkaar.
  • Elk lid heeft een Lekker Lezen abonnement of een Optimaal Genieten abonnement bij de Westfriese Bibliotheken om de boeken te kunnen lenen. .
  • Meld je aan om te starten
  • Maak afspraken met elkaar voor jullie Leesclub.