Kenniskring

Verdiep je in zelfgekozen onderwerpen

Met de Kenniskring kom je regelmatig samen om zelfgekozen onderwerpen aan elkaar te presenteren. Je steekt er altijd veel van op en het is gezellig. De Kenniskring is gebaseerd op het landelijke concept Studiekringen50plus. In het hele land zijn meer dan 80 studiekringen actief. Momenteel hebben we Kenniskringen in Stede Broec en Enkhuizen. Het is handig om lid te zijn, zodat je boeken kunt lenen om je presentatie voor te bereiden.

Word lid

Een vaste groep

De Kenniskring is een vaste groep deelnemers. Zo voel je je snel op je gemak om zelf een onderwerp te presenteren en deel te nemen aan het gesprek.

Verdieping

Door samen dieper in een onderwerp te duiken, leer je elkaar op een andere manier kennen en leer je anders naar hetzelfde onderwerp te kijken. 

Ieder op z'n beurt

Iedere keer presenteert een ander uit de groep. Zo komt iedereen aan de beurt. En verder geniet je van de verrassende onderwerpen die anderen presenteren.

Zo werkt het:

  1. Meld je aan

    Neem contact met ons op om te kijken of er plek is bij een van de Kenniskringen. We brengen je dan in contact voor kennismaking. 

  2. Praat mee

    Sluit aan bij de Kenniskring. Luister en praat mee bij onderwerpen die gepresenteerd worden.

  3. Presenteer

    Zodra je je comfortable genoeg voelt, kun je je eigen onderwerp presenteren aan de groep. Dat lijkt even spannend, maar je zult snel merken dat het heel leuk is!


Meld je aan voor de Kenniskring

Lijkt het je leuk om aan  te sluiten bij een Kenniskring? Neem contact met ons op om te kijken of er plek is. Je kunt eerst een keer kennismaken voordat je aansluit. 

Deelname aan de Kenniskring is gratis, ook voor niet-leden. De bijeenkomsten vinden plaats in de bibliotheek. Tijdens openingstijden kun je de collectie gratis raadplegen en gebruik maken van computers met internet en programma’s om je presentatie voor te bereiden. Kijk ook eens naar het cursusaanbod van de Bibliotheek en ’t Stadsplein die van pas komen voor je deelname aan de Kenniskring.

Met een bibliotheekabonnement kun je boeken lenen voor thuis om de Kenniskring voor te bereiden. Je krijgt dan ook toegang tot e-books, luisterboeken, digitale tijdschriften en online cursussen. Bovendien steun je de Bibliotheek in jouw dorp. 

Meer informatie en aanmelding

Wil je meer weten over de Kenniskring of wil je je direct aanmelden? Neem contact op via onze klantenservice