Nederland Leest

Heel Nederland Leest: Sonny Boy

In november 2023 leest heel Nederland samen het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Het boek kwam in 2004 uit en was meteen een enorm succes. In 2011 werd het boek verfilmd en inmidddels staat het ook op de theaterplanken. Bij deelname aan geselecteerde activiteiten in november krijg je het boek cadeau van je bibliotheek. Je kunt ook een gratis exemplaar ophalen in de vestigingen: op = op.


Reserveer nu voor het Sonny Boy drieluik:

Ontmoet (25 nov om 20:00)

Ontmoet Annejet van der Zijl, de schrijfster van deze bestseller. We gaan met haar in gesprek over het boek. 

Film (23 jan om 20:00)

Koos Schipper verzorgt een inleiding op de film namens de historische vereniging Hoogkarspel: Sonny Boy zat ondergedoken in Drechterland tijdens de oorlog. 

Theater (8 feb om 20:00)

Het verhaal van Sonny Boy staat nu ook op de planken, dankzij Solo Stories. 


Annejet van der Zijl Sonny Boy

Levensgeschiedenis van de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en een 40-jarige Hollandse getrouwde vrouw, die in 1928 verliefd op elkaar worden, een zoon krijgen (Sonny Boy), een pension in Scheveningen beginnen en in de Tweede Wereldoorlog Joodse onderduikers...

Bekijk dit boek

Doe mee aan de open leesclub: Sonny Boy

Een boek lezen is nog veel leuekr als je er samen over kan praten! Doe mee aan de pop-up leesclub Sonny Boy, in samenwerking met Senia. Zo kun je meteen vrijblijvend ontdekken of een leesclub iets voor jou is. Het boek Sonny Boy krijg je van ons cadeau.

Meld je aan voor gratis deelname

Meer boeken van Annejet van der Zijl

Andere historische romans

Meer tips

Nederland Leest Junior

Scholen vieren Nederland Leest Junior met groep 7 & 8 en VMBO 1 & 2. Zij lezen het boek Het Pungelhuis van Annet Huizing. Deelnemende scholen doen het boek cadeau aan hun leerlingen.

Leen Het Pungelhuis bij de bibliotheek