Boekenweek

Boekenweek: Bij ons in de familie

16 t/m 24 maart - De 89e Boekenweek wordt een heel bijzondere: dit jaar schrijft niet één auteur het Boekenweekgeschenk, maar wel zes! Het thema van de Boekenweek 2024 is ‘Bij ons in de familie’, en wie kan er beter over dit thema schrijven dan de familie Chabot, de grootste schrijversfamilie van Nederland?

Leezy Sunday: lees je zen in de bieb

Je wil graag meer lezen maar het komt er niet van... Daar hebben we een oplossing voor: zet een groot kruis in je agenda op zondag 17 maart en kom naar de Bibliotheek Stede Broec. We gaan speciaal op zondag open, in stilte, zodat je heerlijk zen een boek kunt lezen. Doe makkelijke kleren aan en schone sokken want de schoenen mogen uit bij binnenkomst. Je telefoon mag je op een bedje leggen, jullie werken zo hard, jullie mogen allebei komen opladen. 

Geen oppas? Geen probleem. Knderen mogen in de andere zaal een telefoonbedje knutselen voor thuis.

Meld je aan voor gratis deelname

Boekenquiz in De Schalm

Het is traditie! De gezellige boekenquiz in De Schalm in Westwoud.

Stel je eigen team samen met familie, vrienden, collega's. Laat de vragen op je afvuren: je weet samen meer dan je zou denken. En anders ga je naar huis met de poedelprijs, ook leuk.

Sowieso heb je een avond vol momenten van aha, op-het-puntje-van-je-tong, herkenning en grote lol. 

Meld je team aan


Leestips

Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen. Verhalen vol liefde of juist haat, verborgen verledens of zelfs duistere geheimen, van traditionele tot de meest bijzondere samenstellingen. Met een boek kun je veilig binnengluren bij de meest uiteenlopende families.

Dit is een greep uit onze favorieten:

10 tips van onze medewerkers

Ontdek meer in de collectie

Nog een greep uit de collectie

E-books en luisterboeken (inbegrepen bij je abonnement)

Ontdek meer in de online Bibliotheek

10x de Chabotten in de collectie

Vind de familie Chabot in de catalogus