Seniorendiensten

U leest graag, maar naar de Bibliotheek komen is een probleem voor u. Geen nood! Wij hebben de oplossing: de Boekendienst aan Huis en Voorleeskracht.

Boekendienst aan Huis

De Boekendienst aan Huis is er voor iedereen die zelfstandig woont en niet meer zelf naar de Bibliotheek kan komen door ziekte en/of handicap.

In een kennismakingsgesprek vertellen wij u graag wat de Westfriese Bibliotheken u te bieden hebben. In dit gesprek vertelt u welke boeken u graag leest, hoe vaak u nieuwe materialen wilt lenen en welke bezorgdag u het beste uitkomt. Een vrijwilliger komt vervolgens op de afgesproken bezorgdag bij u thuis om de gewenste boeken en andere materialen langs te brengen of weer op te halen.

Voorleeskracht

VoorleesKrachten zijn mensen die als vrijwilliger voorlezen aan ouderen met dementie. De Westfriese Bibliotheken trainen deze vrijwilligers in het voorlezen aan deze specifieke groep. Voorlezen is een laagdrempelige activiteit met een positieve invloed op de kwaliteit van leven. In een sfeer van gezelligheid wordt onder het genot van een kop koffie voorgelezen.