Digitale vaardigheden

Wil jij ook je digitale vaardigheden verbeteren? Computers, tablets, internet en digitale diensten, iedereen heeft er mee te maken. Bij de Bibliotheek kun je jouw digitale vaardigheden ontwikkelen. Dit kan als beginner of een iets meer gevorderd niveau.

Meld je bijvoorbeeld aan voor de gratis cursus Klik & Tik en leer omgaan met de computer, het internet en e-mail. Heb je de cursus al gedaan of kun je al een beetje overweg met de computer? Doe dan mee aan Computerlessen Vervolg en kies zelf uit meer dan 40 verschillende korte cursussen waar je meer over wil leren. Bijvoorbeeld, veilig internetten, digitale overheid of het gebruik van je smartphone. 

Klik & Tik cursus: omgaan met computers

Computerlessen Vervolg

Heb je de basis van de computer onder de knie? Ga dan door met de Vervolgcursus. Kies uit meer dan 40 korte cursussen. Meld je aan via de Klantenservice

Kennismaken met robots

Tijdens het zomerprogramma voor senioren maakten deelnemers kennis met onze robokatten, programmeerbaar LEGO en de ozobots.

SeniorLAB maakt je digifit!

De digitale wereld is overal om ons heen en maakt ons leven makkelijker én leuker. Als je ‘fit’ bent in deze wereld kun je er ook optimaal gebruik van maken. Bij SeniorLAB ontwikkel je je digitale vaardigheden aan de hand van (actuele) thema's. Zo leer je online contact houden, werken met de digitale overheid, instellingen op veilig zetten en vooral hoeveel plezier je kan hebben van deze vaardigheden. Deelname is gratis. Zie voor meer informatie over deze activiteiten ons Agenda overzicht.

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over digitale overheidsinformatie? Hulp nodig bij het aanvragen van een DigiD of het installeren van apps? We helpen je graag op weg bij de Bibliotheek. Kom naar het Inofmratiepunt Digitale Overheid of de formulierenhulp in de bibliotheek.