Persoonlijke ontwikkeling: Cursussen, workshops, ontmoetingsbijeenkomsten en meer bij de Bibliotheek

Taal, cultuur en digitale vaardigheden

Onze cursussen en andere activiteiten zijn grofweg te verdelen in de thema's taal, cultuur en digitale vaardigheden. Plezier en ontmoeting staan voorop, en je loopt na de bijeenkomst altijd een stuk(je) wijzer dan je al was de Bibliotheek weer uit, een mooie dag tegemoet. Je kan ook deelnemen aan deze activiteiten als je geen lid bent, of deelnemen aan activiteiten in een andere gemeente dan waar je woont.

Bekijk het aanbod en meld je direct aan voor deelname. Kom je er online niet uit? Neem dan contact op met onze Klantenservice: tel. 0228 743 943

Hieronder vind je de activiteiten die al op de planning staan. Er komt nog regelmatig nieuw aanbod bij, dus kijk regelmatig in de agenda.


 

 

Of kies uit ons populaire vaste aanbod:

Koffie met Kunst (i.s.m. de Blauwe Schuit)

Tweewekelijks
Hoogkarspel | Opmeer

 Leer samen anders naar kunst kijken. Kunsthistorica Juliëtte Verhofstad neemt je elke keer mee in een andere stroming. Je kan deelnemen aan zoveel losse sessies naar keuze als je wil.

 

Meld je aan

Klik & Tik - de basis van de computer en het internet

6 lessen in 6 weken
In alle gemeenten

Wil je meer (zelf)vertrouwen krijgen met de compuer, e-mail en internet? Doe mee aan de gratis cursus Klik & Tik. In een klein groepje werk je in eigen tempo en op eigen niveau onder begeleiding van een docent. 

Je kunt ook Klantenservice bellen om je aan te melden: 0228-743 943

Meld je aan

Gezellig Digitaal! (open bijeenkomsten)

Losse sessies
Meerdere locaties en data 

Hoe regel je een digitale postzegel? Hoe maak je foto's met je telefoon? Hoe kun je een podcast luisteren? Elke maand kijken we naar een handige app, website of andere digitale tip. Om goed mee te kunnen doen, heb je basiskennis nodig van de computer/tablet en het internet. 

Meld je aan

Kenniskringen

Frequentie in overleg met de groep
Stede Broec | Enkhuizen | Opmeer | Koggenland

Vind jij het leuk om eigen kennis te delen en te leren van anderen over andere onderwerpen? Bij een Kenniskring kom je met een vaste groep regelmatig samen om zelfgekozen onderwerpen aan elkaar te presenteren. Het levert altijd mooie gespreksstof en verrassende kennis op. 

Sluit aan bij een Kenniskring

Leesclub

Bepaal zelf hoe vaak je samenkomt
In alle gemeenten

Heb je dat ook, dat je een boek uit hebt en er nog over door wil praten met anderen? Sluit je dan aan bij een Leesclub: wij zorgen ervoor dat jullie allemaal tegelijk hetzelfde boek kunnen lezen en jullie krijgen tips voor een gezellige bespreking. 

Sluit aan bij (of start zelf) een leesclub

DigiHulp: één-op-één hulp bij je digitale vraag

Heb je een specifieke vraag over het gebruik van je computer/tablet/smartphone, internet of apps? Maak een afspraak voor DigiHulp. Een getrainde vrijwilliger kijkt graag met u mee naar de oplossing. Vraag ernaar in de Bibliotheek.

Of neem contact op met onze Klantenservice

Hulp bij taal

Ben of ken je iemand die op zoek is naar hulp bij taal of overheidsinformsatie? We bieden conversatiegroepen, hulp bij Digitale Overheid en formulierenbrigades.

Lees meer


Word vrijwilliger bij de Bibliotheek

Lijkt het je leuk om jouw eigen kennis en vaardigheden met anderen te delen?
Kijk dan voor mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij de Westfriese Bibliotheken op onze pagina: Word vrijwilliger


Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Neem contact met ons op