Persoonlijke ontwikkeling: Cursussen, workshops, ontmoetingsbijeenkomsten en meer biij de Bibliotheek

Taal, cultuur en digitale vaardigheden

Onze cursussen en andere activiteiten zijn grofweg te verdelen in de thema's taal, cultuur en digitale vaardigheden. Plezier en ontmoeting staan voorop, en je loopt na de bijeenkomst altijd een stuk(je) wijzer dan je al was de Bibliotheek weer uit, een mooie dag tegemoet. Je kan ook deelnemen aan deze activiteiten als je geen lid bent, of deelnemen aan activiteiten in een andere gemeente dan waar je woont.

Bekijk het aanbod en meld je direct aan voor deelname. Kom je er online niet uit? Neem dan contact op met onze Klantenservice: tel. 0228 743 943


Hieronder vind je de activiteiten die al op de planning staan. Er komt nog regelmatig nieuw aanbod bij, dus kijk regelmatig voor aanvullingen. 

 

Lijkt het je leuk om jouw eigen kennis en vaardigheden met anderen te delen?
Kijk dan voor mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij de Westfriese Bibliotheken op onze pagina: Word vrijwilliger

Cultuur & Boeken

Koffie met Kunst

Tweewekelijks
Hoogkarspel | Opmeer | Medemblik

Leer samen anders naar kunst kijken. Kunsthistorica Juliëtte Verhofstad neemt je elke keer mee in een andere stroming. Je kan deelnemen aan zoveel losse sessies naar keuze als je wil.


 

Bekijk alle data voor Koffie met Kunst en meld je aan

Cursussen

Aantal lessen verschilt per cursus
Enkhuizen

Altijd al meer willen weten over filosofie, het Interbellum, Nederlandse architectuur of vogels herkennen? Grijp je kans en meld je aan voor een cursus van de Bibliotheek. De cursus Vogels herkennen vindt plaats in het natuurrijke Hertenkamp in Enkhuizen. 
 

Lees meer en meld je aan voor een cursus

Kenniskringen

Frequentie in overleg met de groep
Stede Broec | Enkhuizen

Vind jij het leuk om eigen kennis te delen en te leren van anderen over andere onderwerpen? Bij een Kenniskring kom je met een vaste groep regelmatig samen om zelfgekozen onderwerpen aan elkaar te presenteren. Het levert altijd mooie gespreksstof en verrassende kennis op. 
 

Lees meer en meld je aan, of start een eigen Kenniskring

Taal

Cursussen

Aantal lessen verschilt per cursus
Enkhuizen

Altijd handig voor vakantie of om indruk te maken op een feestje: leer een vreemde taal. Bij de Bibliotheek kun je klassikale cursussen Engels (conversatie) en Frans (beginners/gevorderden/conversatie) volgen.
 

Bekijk de cursussen en meld je aan

Leesclub

Frequentie in overleg met groep
In alle gemeenten

Heb je dat ook, dat je een boek uit hebt en er nog over door wil praten met anderen? Sluit je dan aan bij een Leesclub: wij zorgen ervoor dat jullie allemaal tegelijk hetzelfde boek kunnen lezen en jullie krijgen tips voor een gezellige bespreking. 
 

Sluit aan bij een Leesclub

Digitale Vaardigheden

Klik & Tik - de basis van de computer en het internet

6 lessen in 6 weken
In alle gemeenten

Wil je meer (zelf)vertrouwen krijgen met de compuer, e-mail en internet? Doe mee aan de gratis cursus Klik & Tik. In een klein groepje werk je in eigen tempo en op eigen niveau onder begeleiding van een docent. 


 

Bekijk alle data en bel 0228 743 943 om je aan te melden

Gezellig Digitaal! (open bijeenkomsten)

Losse sessies
Meerdere locties en data 

Tussen de Klik & Tik-cursusperioden in duiken we in populaire digitale onderwerpen (ook open voor niet-cursisten!). Hoe vind je online informatie over de historie van je woonplaats of familie? Hoe haal je meer uit de camera van je smartphone? Hoe kun je een podcast luisteren? Om goed mee te kunnen doen, heb je basiskennis nodig van de computer/tablet en het internet. 

Bekijk de aankomende bijeenkomsten en meld je aan

DigiHulp: één-op-één hulp bij je digitale vraag

Heb je een specifieke vraag over het gebruik van je computer/tablet/smartphone, internet of apps? Maak een afspraak voor DigiHulp. Een getrainde vrijwilliger kijkt graag met u mee naar de oplossing.

Vraag ernaar in de Bibliotheek of neem contact op met onze Klantenservice.


Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Neem contact met ons op

Pak je podium bij de Bibliotheek

Deel je eigen kennis: wil jij je eigen kennis delen met andere inwoners van West-Friesland? Vraag ons naar de mogelijkheden van Ontdek & Ontmoet of om een eigen cursus te ontwikkelen voor de Bibliotheek.

Neem contact op via onze klantenservice

Word vrijwilliger

Zet je kennis en vaardigheden in om andere inwoners van West-Friesland verder te helpen of te inspireren - en ontwikkel zo jezelf ook weer verder.

Kijk naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk