ZZP'ers

Blijf op de hoogte en vind elkaar online

ZZP'ers vinden hun weg naar de bibliotheek

We zien steeds meer (startende) ZZP'ers in de bibliotheek. De een komt voor een werkplek "zonder de afleidingen van thuis". De ander komt juist voor een werkplek onder de mensen, als afwisseling op het stille thuiskantoor. Sommigen spreken hier af en helpen elkaar op weg met raad en daad. Anderen ontmoeten elkaar hier spontaan en bouwen zo hun netwerk uit. ZZP'ers zijn van harte welkom om gebruik te maken van de voorzieningen tijdens onze openingsuren.

Het is algemeen bekend: De beste ideeën ontstaan bij de koffieautomaat op kantoor. Om ervoor te zorgen dat ZZP'ers tegelijkertijd koffiepauze houden bij dezelfde automaat hebben we de vrijdagochtenden in de Bibliotheek Stede Broec aangewezen als de VrijMoKo: (VRIJdagMOrgenKOffie). Kom naar deze ochtenden als je contact zoekt. 

Voorzieningen in de bibliotheek

 • Werkplekken

  Kies voor een degelijke werkplek aan tafel of kruip met je laptop weg in een fauteuil: hoe werk jij vandaag?

  • gevarieerde werkplekken
  • gratis wifi
  • gratis kleine printopdrachten
  • koffie en thee pak je zelf, gratis of tegen een kleine vergoeding
  • huur een ruimte, of reserveer een ZZP plek in Bibliotheek Wognum

  Tip: huur eens een ruimte voor een vergadering, workshop of presentatie

  Bekijk de mogelijkheden

 • Collectie

  Haal kennis en inspiratie uit onze boeken, tijdschriften en kranten. Gratis inzage, ook als je niet lid bent.

  • informatieve boeken, managementboeken
  • (auto)biografieën
  • kranten en vakbladen
  • Online Bbliotheek (e-books en luisterboeken)
  • Materialen mee naar huis? Word lid! We hebben verschillende abonnementen, passend bij je wensen.

  Tip: met een abonnement steun je het bibliotheekwerk in West-Friesland

  Bekijk de abonnementen

 • Bijeenkomsten

  Woon bijeenkomsten bij in de bibliotheek of organiseer zelf een activiteit met onze ondersteuning.

  • VrijMoKo: ontmoet andere ZZP'ers
  • Werk aan je Toekomst: netwerkbijeenkomsten voor wie (ander) werk zoekt en ZZP'ers
  • Ontmoeting aan de koffietafel
  • Organiseer zelf een activiteit
  • Lezingen en workshops

  Tip: check de online agenda voor activiteiten bij jou in de buurt

  Kom naar de VrijMoKO

VrijMoKo: Werken, netwerken, samenwerken

De hele week heb je hard zitten werken in je thuiskantoor. Wat zou het fijn zijn om iets aan een collega ondernemer voor te leggen. Elke vrijdagochtend staat de koffie klaar in de Bibliotheek Stede Broec. Sla je laptop open en praat -tussen het werk door- bij met collega ondernemers die aanschuiven. De bibliotheekmedewerker schuift vaak korte tijd aan, ze heeft een groot netwerk en denkt graag mee als je iets wil organiseren in de bieb.

Volg aankondigingen op LinkedIn

Werk aan je Toekomst: persoonlijke ontwikkeling

Werk aan je Toekomst in de Bibliotheek Stede Broec is een maandelijkse ontmoetingsbijeenkomst voor iedereen die (ander) werk zoekt. De onderwerpen zijn regelmatig ook interessant voor (startende) zzp'ers. Deelname aan de bijeenkomsten is gratis.

Lees meer over deze bijeenkomsten

Ontdek & Ontmoet: jouw podium aan onze koffietafel

Liever geen verkooppraatjes, maar wel laten zien wat je kan betekenen? Reserveer onze koffietafel in een vestiging naar keuze. Vertel je verhaal, deel tips en ga vooral in gesprek. Geen powerpoint presentatie, geen afstandelijke lezing, maar oprechte interesse in elkaar. Bezoekers die een mooi gesprek met je hadden en je tips goed konden gebruiken, zullen anderen daar graag over vertellen: de beste reclame!

E-mail de klantenservice om een tafel te reserveren. Vermeld je onderwerp en in welke vestiging je graag wil zitten, dan neemt de vestiging contact met je op. Wij kondigen je komst aan via onze kanalen en natuurlijk vertel je zelf ook iedereen dat ze je in de bieb kunnen ontmoeten. 

Horizon Paardencoaching

Francesca merkte dat weinig mensen bekend zijn met haar werk: mensen coachen via paarden. Ze wilde graag haar verhaal (of pitch) oefenen, zodat ze weet hoe ze het over kan brengen.

Westfriese Koffie & De Keuken van Tante Cornelia

Fabian en Astrid wilden West-Friesland letterlijk laten proeven wat zij te bieden hebben tijdens onze Rebelse High Tea voor Boekenweek. 

Marleen en Gertruud: boek & kunst

Marleen Hartog schreef de thriller Skoftig en haar moeder Gertruud maakt vrolijke beelden Big Ladies. Samen presenteerden ze hun talenten in de bibliotheek.

Host een Tegenlicht Meetup

De documentaires van VPRO Tegenlicht leiden altijd tot veel gespreksstof. Profileer jezelf als deskundige op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, maatschappij, economie of innovatie. Kies zelf een aflevering, prik samen met ons een datum voor een Meetup. Als host leg leg je uit waarom je deze documentaire wil laten zien, je kijkt samen de aflevering (45 minuten) en daarna leidt je het gesprek met de deelnemers.

Interesse?
Neem contact op met onze programmamaker Paula Orme om de mogelijkheden door te nemen.

Lezingen & workshops

Wat kun je van anderen leren? En wat kunnen anderen van jou leren? Woon lezingen en workshops bij in de bibliotheek. Of organiseer zelf iets in overleg met ons. Eerder organiseerden we bijvoorbeeld de lezing Gelukkig en blij oud worden met Andrea Groen, de interactieve lezing Eetbare Bloemen met Anna Koster van Floral Touch, de workshop Ontrommelen met Mascha Lapien en de workshop Hoe bereik ik mijn klant door Frank Puts van The Golden Delicious. Deelnemers betalen rechtstreeks aan jou voor deelname en we geven er samen bekendheid aan. Neem contact op met programmamaker Paula Orme voor meer informatie.

Onze leestips voor ZZP'ers