SeniorLAB

Technologie duikt op in ons leven

Beeldbellen met de dokter, whatsappen met de (klein)kinderen, een rondleiding in het museum met uw eigen smartphone: technologie duikt overal op in ons leven. Of we het leuk vinden of niet...De bibliotheek helpt om het plezier van technologie te ontdekken, zodat u er op een prettige manier bekend mee raakt. Kom naar inloopuren, doe mee aan cursussen, laat u verrassen bij activiteiten rond robots en virtual reality. SeniorLAB wordt mede mogelijk gemaakt door RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo.

De slimme huiskamer

Binnenkort plaatsen we hier onze video over een Slimme Huiskamer. Welke apparaten kun je thuis makkelijk inzetten om het leven makkelijker en leuker te maken? Van robotkat tot stembediening: maak kennis met de mogelijkheden. 

Agenda

SeniorLAB op locatie

We komen naar verzorgingstehuizen en wijkcentra bij je in de buurt. We nemen dan bijvoorbeeld de robotkat, virtual reality bril of green screen mee. Je hebt er waarschijnlijk op het eerste gezicht niet zoveel mee, totdat je ervaart hoeveel plezier het op kan leveren!

DigiFIT: Digitaal Fit

Wie graag meer wil leren over computers, internet, slimme apparaten, tablets en smartphones kan terecht bij cursussen en inloopuren zoals Klik & Tik en DigiFIT. Je leert op je eigen niveau, in je eigen tempo en toch in het gezelschap van een klein groepje deelnemers. 

Digitale Overheid

Je kunt niet altijd meer terecht bij balies van instanties om je zaken te regelen. Maar hoe vind je de weg naar een digitaal loket? We helpen je graag op weg bij onze Informatiepunten Digitale Overheid, tijdens openingsuren van de deelnemende  bibliotheken. 

Zomerprogramma: SeniorenLAB

De bibliotheek: meer dan boeken


Dit vind je vast ook interessant:

Een leven lang leren

Je bent nooit te oud om te leren. Kom eens naar een kunstlezing of schrijvers-bezoek in de bibliotheek. Of vraag naar de Kenniskring: in een vaste groep kom je regelmatig samen om je in zelfgekozen onderwerpen te verdiepen. 

Herinneringenkast

In onze vestigingen vind je herinneringen-kasten, vol boeken en andere materialen die herkenning oproepen. Voor iedereen een feest om in te snuffelen en in het bijzonder voor mensen met dementie.  

Onder de mensen in de bieb

Heb je zin in en praatje, of wil je rustig een krantje lezen in de gezellige reuring van de bibliotheek? Je kunt zo aanschuiven bij onze leestafels. Neem er lekker een kopje koffie of thee bij.