SeniorLAB

Technologie duikt op in ons leven

Beeldbellen met de dokter, whatsappen met de (klein)kinderen, een rondleiding in het museum met uw eigen smartphone: technologie duikt overal op in ons leven. Of we het leuk vinden of niet...De bibliotheek helpt om het plezier van technologie te ontdekken, zodat u er op een prettige manier bekend mee raakt. Kom naar inloopuren, doe mee aan cursussen, laat u verrassen bij activiteiten rond robots en virtual reality. SeniorLAB wordt mede mogelijk gemaakt door RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo.

Impressies van SeniorLAB

Lauren is vaste klant bij ons DigiLAB en was dan ook benieuwd wat we voor haar opa en oma kunnen betekenen:

Deze dames kwamen in Enkhuizen kennismaken met robots in ons SeniorLAB tijdens een zomerprogramma:

Agenda SeniorLAB

Hulp nodig?

Heb je vragen over gebruik van je smartphone, tablet, e-reader of computer? 

Neem contact op met onze klantenservice of ga naar de balie in je bibliotheek tijdens openingsuren: als je je vraag, je telefoonnummer en eventueel e-mailadres doorgeeft, dan brengen we je in contact met een van onze vrijwilligers om je verder te helpen. Deze dienst is ter vervanging van onze eerdere DigiFIT inloopuren. 

Heb je vragen over gebruik van je smartphone, tablet, e-reader of computer?

Neem contact op met onze klantenservice of ga naar de balie in je bibliotheek tijdens openingsuren: als je je vraag, je telefoonnummer en eventueel e-mailadres doorgeeft, dan brengen we je in contact met een van onze vrijwilligers om je verder te helpen. 

Deze dienst is ter vervanging van onze eerdere DigiFIT inloopuren. 

Digitale Overheid

Heb je vragen over de Digitale Overheid? Wil je weten hoe je online een afspraak, toeslag of document regelt? We helpen je graag op weg bij de Bibliotheek.

Lees meer over onze Informatiepunten Digitale Overheid


Dit vind je vast ook interessant:

Een leven lang leren

Je bent nooit te oud om te leren. Kom eens naar een kunstlezing of schrijvers-bezoek in de bibliotheek. Of vraag naar de Kenniskring: in een vaste groep kom je regelmatig samen om je in zelfgekozen onderwerpen te verdiepen. 

Herinneringenkast

In onze vestigingen vind je herinneringenkasten vol boeken en andere materialen die herkenning van vroeger oproepen. Voor iedereen een feest om in te snuffelen en in het bijzonder voor mensen met dementie.  

Onder de mensen

Heb je zin in een praatje, of wil je rustig een krantje lezen in de gezellige reuring van de bibliotheek? Je kunt zo aanschuiven bij onze leestafels. Neem er lekker een kopje koffie of thee bij.