Kenniskring

Verdiep je samen in zelfgekozen onderwerpen

Met de Kenniskring kom je regelmatig samen om zelfgekozen onderwerpen aan elkaar te presenteren. Je steekt er altijd veel van op en het is nog heel gezellig ook!

Momenteel hebben we Kenniskringen in Stede Broec en Enkhuizen.
De Kenniskring Stede Broec is een initiatief van de Bibliotheek Stede Broec in samenwerking met ’t Stadsplein van Ons Stede Broec.
De Kenniskring Enkhuizen is van Welwonen overgegaan naar de Bibliotheek, in samenwerking. 

De Kenniskring is gebaseerd op het landelijke concept Studiekringen50plus. In het hele land zijn meer dan 80 studiekringen actief. 

Wat maakt een Kenniskring zo leuk?

  • Verdiepen in zelf gekozen onderwerpen
  • Actief blijven van hersenen en geest
  • Opdoen van nieuwe kennis en inzichten
  • Uitwisselen van gedachten, ideeën en meningen
  • Nieuwe dingen ontdekken
  • Ontmoeten

Wat zijn de kosten?

Deelname aan de Kenniskring is gratis, ook voor niet-leden. De bijeenkomsten vinden plaats in de bibliotheek. Tijdens openingstijden kun je de collectie gratis raadplegen en gebruik maken van computers met internet en programma’s om je presentatie voor te bereiden. Kijk ook eens naar het cursusaanbod van de Bibliotheek en ’t Stadsplein die van pas komen voor je deelname aan de Kenniskring.

Met een bibliotheekabonnement kun je boeken lenen voor thuis om de Kenniskring voor te bereiden. Je krijgt dan ook toegang tot e-books, luisterboeken, digitale tijdschriften en online cursussen. Bovendien steun je de Bibliotheek in jouw dorp. 

Meer informatie en aanmelding

Wil je meer weten over de Kenniskring of wil je je direct aanmelden? Neem contact op met Emmy Overman: eoverman@westfriesebibliotheken.nl