DigiLAB Online

DigiLAB: de digitale leertuin

Ons DigiLAB is dé plek om te experimenteren met de toekomst. Kom ontdekken hoe je met bijvoorbeeld robots, Lego WeDo en 3D-printers kan werken. Leer programmeren. Doe mee aan uitdagingen en speciale activiteiten.

Je kan vanaf nu weer meedoen aan leuke activiteiten in ons DigiLAB. De DigiLABs zijn op de volgende middagen geopend en als je wilt meedoen kun je je ouders vragen om je daarvoor aan te melden. 

Kijk op de agenda welke activiteiten er op het programma staan en vraag je ouders om je aan te melden. Er is beperkt plek dus wees er snel bij!  

 

DigiFIT

Volwassenen die meer willen weten over gebruik van een tablet, smartphone, computer, e-reader, slimme apparaten (thuistechnologie) of internet, kunnen terecht bij DIgiFIT.

DigiLAB agenda

Ga naar de DigiLAB agenda

Coronamaatregelen

Wegens coronamaatregelen kunnen we nu niet met de gebruikelijke vrije inloopuren werken. DigiLAB-activiteiten vinden plaats buiten de openingstijden voor uitleen.

We werken in een kleine groep aan dezelfde opdracht, maar ieder in eigen tempo en op eigen niveau. Ouders kunnen kinderen (leeftijd 8 t/m 12 jaar) gratis aanmelden voor deelname.

We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Apparatuur wordt vooraf en na afloop schoongemaakt. Houd er rekening mee dat de voorzieningen beperkt zijn tot noodgevallen: drink thuis nog een glas water en maak thuis gebruik van het toilet voor vertrek. Ouders kunnen niet mee naar binnen.

Tussen de medewerker en de kinderen zullen we een minimale afstand van 1,5 meter handhaven. Het is niet mogelijk om aansluitend op de activiteit boeken te lenen.


Kun je niet naar DigiLAB komen? Doe online mee!

Doe mee met Scratch

Scratch is een programmeertaal speciaal voor kinderen. In het DigiLAB maken we er vaak projecten mee. Zin om thuis te oefenen? Kom bij onze digitale Scratch klas! Deze lessen zijn gericht op kinderen vanaf 8 jaar.

Maak eerst een gratis account aan op Scratch

Opdracht 1: Animatiekaart

Maak een animatiekaart met een lieve of bemoedigende boodschap voor je DigiLAB vrienden.

Heb je nog vragen? We helpen je graag op weg. 

digilabonline@westfriesebibliotheken.nl

De 3D printer voor Wognum is klaar!

Enkhuizen bouwt een reuze-Ozobot baan

Stede Broec bouwt een mega-knikkerbaan