Openingstijden DigiLab Stede Broec - gratis inloop voor iedereen

• Woensdag van 13:00 - 17:00 uur
• Donderdag van 14:00 - 17:00 uur
• Vrijdag van 13:00 - 17:00 uur

Het DigiLab is gevestigd in de Bibliotheek Stede Broec.

Wat is het DigiLab?

Ons DigiLab is dé plek om te experimenteren met de toekomst. Er zijn veel leuke dingen zoals Robots, Virtual Reality, een 3D-printer, laptops om op te leren programmeren en nog veel meer! Tijdens onze openingstijden kun je gratis gebruik maken van al deze dingen.

We organiseren maandelijks ook workshops, waarvoor je je kunt inschrijven. Deze zijn niet gratis en kun je vinden in de onderstaande agenda. De betaalde workshops zijn wel voor specifieke leeftijdsgroepen, dit staat altijd in de omschrijving van de workshops.

Activiteiten in het DigiLab

 1. Stap in jouw verhaal en ontsnap uit de werkelijkheid

  Bouw jouw eigen verhaal met CoSpaces en bekijk het in Virtual Reality. Tijdens openingsuren van het DigiLab kun je gratis meedoen met de uitdaging van juni.

  1 juni 2018 t/m 30 juni 2018

  DigiLab Stede Broec

  01 jun t/m 30 jun

 2. Openingsfeest DigiLab Opmeer

  Wethouder Rob Tesselaar opent om 14.00 uur het DigiLab. Daarna kun je in het DigiLab zelf experimenteren met Virtual Reality, 3D-printen, programmeren van Robots en nog veel meer.

  Van 14:00 tot 17:00

  Bibliotheek Opmeer

  wo 04 jul

Meer in het DigiLab

Ontdek & Ontmoet: de 21st Century Skills

De 21st Century Skills (21e eeuwse vaardigheden) zijn steeds belangrijker in de huidige samenleving. Dit komt omdat veel zaken in de wereld digitaal worden en internet een grotere rol speelt in je dagelijks leven. In het onderwijs worden maatregelen genomen om leerlingen voor te bereiden op deze snelle veranderingen. Dit wordt gestimuleerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

In de onderstaande video kun je zien op welke onderwerpen de Westfriese Bibliotheken de focus legt. Dus kom binnenkort een kijkje nemen als je in Bibliotheek Stede Broec bent!

Ontdek & Ontmoet: Virtual Reality

Scholen kunnen nu intekenen voor een gratis kennismaking met Virtual Reality! Dit aanbod is ook aankomend schooljaar gratis beschikbaar.

Ontdek & Ontmoet: de Robots Beep en Slash

Slash is de robot die naar scholen gaat. Scholen kunnen nu intekenen voor een gratis kennismaking met Slash! Dit aanbod is ook aankomend schooljaar gratis beschikbaar.

Beep is de robot van de bibliotheek.

Op woensdag 4 juli opent er een DigiLab in Opmeer

Zelfgemaakte Bibberbotjes!

Dit was de workshop bibberbotjes maken. Het was erg leuk en gezellig, wat kunnen kinderen toch creatief zijn!

We zijn gedeelde winnaar voor de SPOENK-awards!

Gratis kennismaking voor scholen

Scholen kunnen nu intekenen voor een gratis kennismaking met Slash en/of Virtual Reality! Dit aanbod is ook aankomend schooljaar gratis beschikbaar. Dit aanbod geldt alleen voor de scholen en gemeentes die bij de Westfriese Bibliotheken aangesloten zijn. 

Model 21e eeuwse vaardigheden

Door Kennisnet en SLO (het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling) is een model ontwikkeld dat omschrijft welke 11 vaardigheden leerlingen in hun latere leven nodig hebben. Het gaat om vaardigheden als 'kritisch denken', 'creatief denken', 'probleemoplossen', 'ict-basisvaardigheden', 'informatievaardigheden' en 'computational thinking'.