Agenda DigiLab

 1. De Uitvinders DigiLab - LEGO WeDO en Scratch

  LEGO WeDo is een bouwset waarmee kinderen de wetenschap kunnen ontdekken. Ze worden aangemoedigd om hun grenzen op het gebied van creativiteit te verleggen, onderzoek te doen en te ontwerpen. Scratch is een website dat kinderen de beginselen van het programmeren leert door het maken van een project (game).

  Van 13:00 tot 17:00

  Digilab Stede Broec

  vr 22 sep

 2. Workshop Volwassenen DigiLab: 3D-printen de Basis

  Leer de basis van 3D-printen door je eigen creaties te maken. Deze workshop is speciaal gericht op volwassenen. Deze workshop kost €25.

  Van 10:30 tot 12:30

  DigiLab Stede Broec

  za 23 sep

 3. De Ontdekkers Digilab - Cubetto

  Cubetto zorgt ervoor dat je kinderen zonder op een scherm te hoeven kijken spelenderwijs de basis van programmeren kunnen leren.

  Van 13:00 tot 17:00

  Digilab Stede Broec

  wo 27 sep

 4. Digi Ukkies Digilab - Cubetto

  Cubetto zorgt ervoor dat je kinderen zonder op een scherm te hoeven kijken spelenderwijs de basis van programmeren kunnen leren.

  Van 10:00 tot 13:00

  Digilab Stede Broec

  do 28 sep

 5. Young Creators DigiLab - Arduino en Scratch

  Arduino is een opensource elektronicaplatform en bestaat uit een combinatie van hardware en software. Alles is erop gericht om het je zo makkelijk mogelijk te maken om zelf met elektronische componenten te gaan knutselen. Scratch is een website dat kinderen de beginselen van het programmeren leert door het maken van een project (game).

  Van 13:00 tot 17:00

  DigiLab Stede Broec

  do 28 sep

 6. Workshop Young Creators en Volwassenen: 3D-printen - de Basis

  Leer de basis van 3D-printen door je eigen creatie te maken. Deze workshop kost €15 voor Young Creators en €25 voor volwassenen.

  Van 19:30 tot 21:30

  DigiLab Stede Broec

  do 28 sep

 7. De Uitvinders DigiLab - Dash & Dot en Scratch

  Dash & Dot zijn twee slimme robotjes die je zelf kunt programmeren. Ze horen geluiden, reageren op licht, merken objecten op en doen precies wat jij wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Scratch is een website dat kinderen de beginselen van het programmeren leert door het maken van een project (game).

  Van 13:00 tot 17:00

  Digilab Stede Broec

  vr 29 sep

 8. Workshop De Uitvinders en Young Creators: Maak je eigen creaties met een 3D-pen

  Het tekenen met een 3D pen is leuk! Zowel voor kinderen als voor creatieve pubers biedt de 3D pen verrassende mogelijkheden. Geen idee is te gek. Voor de Uitvinders en Young Creators. Deze workshop kost €15.

  Van 10:30 tot 12:30

  DigiLab Stede Broec

  za 30 sep

Meer

Ontdek & Ontmoet: de 21st Century Skills

De 21st Century Skills (21e eeuwse vaardigheden) zijn steeds belangrijker in de huidige samenleving. Dit komt omdat veel zaken in de wereld digitaal worden en internet een grotere rol speelt in je dagelijks leven. In het onderwijs worden maatregelen genomen om leerlingen voor te bereiden op deze snelle veranderingen. Dit wordt gestimuleerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

In de onderstaande video kun je zien op welke onderwerpen de Westfriese Bibliotheken de focus legt. Dus kom binnenkort een kijkje nemen als je in Bibliotheek Stede Broec bent!

Ontdek & Ontmoet: Virtual Reality

Scholen kunnen nu intekenen voor een gratis kennismaking met Virtual Reality! Dit aanbod is ook aankomend schooljaar gratis beschikbaar.

Ontdek & Ontmoet: de Robots Beep en Slash

Slash is de robot die naar scholen gaat. Scholen kunnen nu intekenen voor een gratis kennismaking met Slash! Dit aanbod is ook aankomend schooljaar gratis beschikbaar.

Beep is de robot van de bibliotheek.

Het DigiLab Stede Broec is geopend!

Op zaterdag 9 september was de opening van ons DigiLab. Robot Beep en zijn 2 assistenten Ryan en Mike (foto) vertelden iedereen wat voor toffe dingen je allemaal kunt doen in het DigiLab.

De bezoekers konden niet wachten en gingen snel alles uitproberen! Zo stond er ineens een rij aan kinderen die de Virtual Reality op de Playstation VR wilde proberen. Onderwater leven, leren koppen als Messi en een puzzel oplossen met lichaamsbeweging, alles leek net echt! Ook kon je via de Oculus Rift op een laptop de virtuele wereld verkennen. Door het DigiLab heen waren ook robots te vinden die je zelf kunt programmeren. Zo kon je via een tablet de razensnelle Dash & Dot besturen en met de Bee-Bot of Cubetto door pijlen in te drukken ze een route laten afleggen.

De 3D-printer draaide op volle toeren. Bezoekers konden op de laptops hun eigen sleutelhangers gaan ontwerpen. Deze zijn uitgeprint en als aandenken mee naar huis. Tenslotte stonden op de brug de leukste apps voor kinderen om te proberen.

Dank jullie wel voor alle positieve reacties en enthousiasme!

Volg het DigiLab op Instagram!
Houdt de Instagram van het DigiLab in de gaten voor meer aankondigingen, foto's en video's!

Gratis kennismaking voor scholen

Scholen kunnen nu intekenen voor een gratis kennismaking met Slash en/of Virtual Reality! Dit aanbod is ook aankomend schooljaar gratis beschikbaar.

Model 21e eeuwse vaardigheden

Door Kennisnet en SLO (het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling) is een model ontwikkeld dat omschrijft welke 11 vaardigheden leerlingen in hun latere leven nodig hebben. Het gaat om vaardigheden als 'kritisch denken', 'creatief denken', 'probleemoplossen', 'ict-basisvaardigheden', 'informatievaardigheden' en 'computational thinking'.