Openingstijden vanaf 16 april 2018 - gratis inloop voor iedereen

• Woensdag van 13:00 - 17:00 uur
• Donderdag van 14:00 - 17:00 uur
• Vrijdag van 13:00 - 17:00 uur

Het DigiLab zit gevestigd in Bibliotheek Stede Broec.

Thema april: Oud versus nieuw

demonteer apparaten en speel de nieuwste apps en games in het DigiLab en nog veel meer...

Wat is het DigiLab?

Ons DigiLab is dé plek om te experimenteren met de toekomst. Er zijn veel leuke dingen zoals Robots, Virtual Reality, een 3D-printer, laptops om op te leren programmeren en nog veel meer! Tijdens onze openingstijden kun je gratis gebruik maken van al deze dingen.

We organiseren maandelijks ook workshops, waarvoor je je kunt inschrijven. Deze zijn niet gratis en kun je vinden in de onderstaande agenda. De betaalde workshops zijn wel voor specifieke leeftijdsgroepen, dit staat altijd in de omschrijving van de workshops.

Activiteiten in het DigiLab

 1. Thema april: Oud versus nieuw

  Demonteer apparaten en speel de nieuwste apps en games in het DigiLab en nog veel meer...

  1 april 2018 t/m 30 april 2018

  DigiLab Stede Broec

  01 apr t/m 30 apr

 2. Workshop: 3D-printen de basis voor Jeugd (vanaf 8 jaar)

  Waarom zou je iets kopen als je het zelf kan maken? Met de 3D-printer kan je jouw eigen gemaakte ontwerpen laten printen. Tijdens deze workshop ontdek je hoe de 3D-printer werkt. Maak je eigen creatie of we helpen je met het maken van een sleutelhanger of ketting. De workshop kost €7.50 euro en is voor kinderen vanaf 8 jaar.

  Van 09:30 tot 11:00

  Bibliotheek Stede Broec DigiLab

  vr 04 mei

 3. Presentatie over het verzet van Stede Broec tijdens WO2 (voor kinderen)

  Kinderen van 10 t/m 12 jaar kunnen terug in de tijd gaan van Stede Broec. Spreker Peter Sasburg vertelt over het verzet en over verzetsstrijdster Truus Menger met een stukje film.

  Van 14:30 tot 15:30

  DigiLab Stede Broec

  wo 09 mei

 4. Workshop: 3D-printen de basis voor Volwassenen

  Waarom zou je iets kopen als je het zelf kan maken? Met de 3D-printer kan je jouw eigen gemaakte ontwerpen laten printen. Tijdens deze workshop ontdek je alles over de 3D-printer!

  Van 19:00 tot 20:30

  Bibliotheek Stede Broec DigiLab

  do 24 mei

Meer in het DigiLab

Ontdek & Ontmoet: de 21st Century Skills

De 21st Century Skills (21e eeuwse vaardigheden) zijn steeds belangrijker in de huidige samenleving. Dit komt omdat veel zaken in de wereld digitaal worden en internet een grotere rol speelt in je dagelijks leven. In het onderwijs worden maatregelen genomen om leerlingen voor te bereiden op deze snelle veranderingen. Dit wordt gestimuleerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

In de onderstaande video kun je zien op welke onderwerpen de Westfriese Bibliotheken de focus legt. Dus kom binnenkort een kijkje nemen als je in Bibliotheek Stede Broec bent!

Ontdek & Ontmoet: Virtual Reality

Scholen kunnen nu intekenen voor een gratis kennismaking met Virtual Reality! Dit aanbod is ook aankomend schooljaar gratis beschikbaar.

Ontdek & Ontmoet: de Robots Beep en Slash

Slash is de robot die naar scholen gaat. Scholen kunnen nu intekenen voor een gratis kennismaking met Slash! Dit aanbod is ook aankomend schooljaar gratis beschikbaar.

Beep is de robot van de bibliotheek.

Zelfgemaakte Bibberbotjes!

Dit was de workshop bibberbotjes maken. Het was erg leuk en gezellig, wat kunnen kinderen toch creatief zijn!

We zijn gedeelde winnaar voor de SPOENK-awards!

Gratis kennismaking voor scholen

Scholen kunnen nu intekenen voor een gratis kennismaking met Slash en/of Virtual Reality! Dit aanbod is ook aankomend schooljaar gratis beschikbaar. Dit aanbod geldt alleen voor de scholen en gemeentes die bij de Westfriese Bibliotheken aangesloten zijn. 

Model 21e eeuwse vaardigheden

Door Kennisnet en SLO (het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling) is een model ontwikkeld dat omschrijft welke 11 vaardigheden leerlingen in hun latere leven nodig hebben. Het gaat om vaardigheden als 'kritisch denken', 'creatief denken', 'probleemoplossen', 'ict-basisvaardigheden', 'informatievaardigheden' en 'computational thinking'.