SeniorLAB

SeniorLAB

Beeldbellen met de dokter, whatsappen met de (klein)kinderen, een rondleiding in het museum met je eigen smartphone: technologie duikt overal op in ons leven. Of we het leuk vinden of niet...De Bibliotheek helpt om het plezier van technologie te ontdekken, zodat je er op een prettige manier bekend mee raakt. Kom naar inloopuren, doe mee aan cursussen, laat je verrassen bij activiteiten rond robots en virtual reality. 

SeniorLAB wordt mede mogelijk gemaakt door RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo.

Agenda SeniorLAB

Hulp nodig?

Heb je vragen over gebruik van je smartphone, tablet, e-reader of computer? 

Neem contact op met onze klantenservice of ga naar de balie in je bibliotheek tijdens openingsuren: als je je vraag, je telefoonnummer en eventueel e-mailadres doorgeeft, dan brengen we je in contact met een van onze vrijwilligers om je verder te helpen. Deze dienst is ter vervanging van onze eerdere DigiFIT inloopuren. 


Klik & Tik

6 lessen in 6 weken
In alle gemeenten

Wil je meer (zelf)vertrouwen krijgen met de compuer, e-mail en internet? Doe mee aan de gratis cursus Klik & Tik. In een klein groepje werk je in eigen tempo en op eigen niveau onder begeleiding van een docent. 

Klik & Tik Vervolg

6 bijeenkomsten in 6 weken
In alle gemeenten

Je hebt basiskennis van computers of je hebt de cursus Klik & Tik – De Basis gevolgd. Nu wil je meer uit je computer, smartphone of tablet halen. Kies uit meer dan 40 verschillende cursussen op het gebied van digitale overheid, digitale zorg en over het dagelijkse gebruik van computers, tablets en mobiele telefoons.

Gezellig Digitaal!

Losse bijeenkomsten
In alle gemeenten

In deze eenmalige sessies duiken we in populaire digitale onderwerpen. Hoe vind je online informatie over de historie van je woonplaats of familie? Hoe houd je het veilig en leuk op internet? Hoe haal je meer uit de camera van je smartphone?  


DigiSnacks: als de digitale wereld naar meer smaakt!

Leer in een handomdraai verschillende apps te gebruiken. DigiSnacks zijn perfecte kleine ‘weetjes’ op een ansichtkaart voor iedereen die al aardig wegwijs is op de smartphone of iPad. Je vindt ze in jouw bibliotheek. Scan de QR-code op de kaart om een korte online video te openen over hoe je bijvoorbeeld een podcast kan luisteren of hoe je een postzegelcode regelt. Zo ga je steeds weer een stap verder in je digitale ontwikkeling. 

Postzegelcode

Podcasts

Fietsknoop


Digitale Overheid

Heb je vragen over de Digitale Overheid? Wil je weten hoe je online een afspraak, toeslag of document regelt? We helpen je graag op weg bij de Bibliotheek.

Lees meer over onze Informatiepunten Digitale Overheid


Dit vind je vast ook interessant:

Een leven lang leren

Je bent nooit te oud om te leren. Kom eens naar een kunstlezing of schrijvers-bezoek in de bibliotheek. Of vraag naar de Kenniskring: in een vaste groep kom je regelmatig samen om je in zelfgekozen onderwerpen te verdiepen. 

Herinneringenkast

In onze vestigingen vind je herinneringenkasten vol boeken en andere materialen die herkenning van vroeger oproepen. Voor iedereen een feest om in te snuffelen en in het bijzonder voor mensen met dementie.  

Onder de mensen

Heb je zin in een praatje, of wil je rustig een krantje lezen in de gezellige reuring van de bibliotheek? Je kunt zo aanschuiven bij onze leestafels. Neem er lekker een kopje koffie of thee bij.  

Lauren kwam kijken namens haar opa en oma

Lauren is vaste klant bij ons DigiLAB voor jeugd. Ze was dan ook benieuwd wat we voor haar opa en oma kunnen betekenen.
Kijk je ook mee?
 

Ouderwets spelen met LEGO en robots

Deze dames gingen je voor naar het SeniorLAB in de Bibiotheek Enkhuizen. Ze kwamen kennismaken met de robotkat, bouwden zelf robots van LEGO en leerden onze kleinste robots programmeren: de ozobots.