Certificering Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT)

Certificering Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT)

We mogen tot 2024 het kwaliteitskeurmerk van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) voeren, met complimenten voor de omslag die we in gang hebben gezet als maatschappelijke bibliotheek.

Nog net voordat de coronacrisis uitbrak, lieten we uitzoeken hoe we ervoor staan als maatschappelijke bibliotheek. We koesteren deze wettelijke rol en voelen ons verantwoordelijk richting alle inwoners van 0 tot 100+ jaar in zes Westfriesegemeenten. Richting jou en je naasten.We hebben dagelijks te maken met persoonlijke verhalen, met behoefte aan betrouwbare informatie en met
kwetsbare mensen. We vinden het dan ook belangrijk dat een onafhankelijke partij, de CBCT, ons een spiegel voorhoudt: hoe doen we het en op welke punten kunnen we verbeteren?

Nu we het certificaat binnen hebben leunen we niet achterover. Integendeel! De coronacrisis heeft nieuwe maatschappelijke vraagstukken met zich meegebracht. Wat betekent dat voor jou en je omgeving? Kom ook daarvoor antwoorden zoeken bij de bibliotheek. 

"De auditoren constateren dat de Stichting Westfriese Bibliotheken een grote omslag heeft gemaakt. Het maatschappelijk effect van haar activiteiten en de positie die zij inneemt, is groot en zal doorgroeien omdat de transitie nog niet voltooid is."
Bron: CBCT