Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

Bette Westera schrijft het Kinderboekenweekgeschenk

‘De eervolle vraag of ik het kinderboekenweekgeschenk van volgend jaar zou willen schrijven gooit mijn hele planning overhoop en dat is fijn. Heel fijn zelfs, want ook al houd ik nog zo van orde, voor het scheppen van iets nieuws is chaos nodig. Bij mij is alles netjes op een rijtje hebben dodelijk voor het creatieve proces. Ik spring dus vol vertrouwen en zonder te weten waar ik straks mee bovenkom in het diepe.’

Ontdek de boeken van Bette Westera

Mark Janssen maakt het Prentenboek voor Kinderboekenweek

'Het maken van het Prentenboek is een fantastische uitdaging die ik met beide handen aanneem! Ik ga er iets bijzonders van maken en net zoals bij mijn voorgaande boeken wordt het echt een boek voor het kind. Het kind in iedereen.’

Ontdek de boeken van Mark Janssen

Agenda

DigiLAB

Leestips

Scan de speciale poster in de Bieb en unlock een gratis game vol informatie over beroepen. Kijk ook op de jeugdpagina voor lees- en mediatips.

Bas en Uk

Bestel tickets voor de voorstelling Bas en Uk in Enkhuizen: een vrolijke, interactieve muziekvoorstelling voor kinderen van 4-8 jaar. Kom verkleed!

DigiLAB

Ontdek beroepen waarin nieuwe techniek een grote rol speelt en ga met zulke technieken aan de slag in onze DigiLABs.


Tips voor Kinderboekenweek in de klas:

Dromenworkshop

Hoe weet je waar je goed in bent? En wat je zou willen leren? Wat heb je nodig om te worden wie je wil zijn? Boek de dromenworkshop en jouw klas gaat praktisch aan de slag met ieder een eigen ontwikkelplan. 

Nodig een schrijver uit

Weet je zelf al welke schrijver jullie op bezoek willen in de klas? Of kunnen we je adviseren? We regelen dat de schrijver naar jullie toekomt en dat jullie je daar op kunnen voorbereiden. 

KWB pakket

Het Kinderboekenweek pakket is volgeboekt voor dit jaar! Kijk voor een alternatief in ons onderwijsaanbod. 


Leestips Kinderboekenweek: Worden wat je wil

Onderstaande titels zijn door de CPNB geselecteerd voor de Kinderboekenweek 2021:

Groep 1 & 2

Groep 3 & 4

Groep 5 & 6