18plus

De wereld aan je voeten...

Je eigen weg vinden in de maatschappij als jongvolwassene: dat is een geweldig avontuur en soms ook spannend. Het is logisch dat je op zoek bent naar antwoorden op je vragen, maar waar begin je en hoe weet je of informatie betrouwbaar is? 

De Bibliotheek is altijd een goed startpunt: ook als je na je gratis jeugdabonnement besloten hebt om geen lid te worden, ben je van harte welkom!

Ontspanning, inspiratie en contact

Loop binnen: ook als je geen abonnement, afspraak of doel hebt. Neem de tijd voor jezelf, blader door de kranten of tijdschriften, snuffel in onze collectie, maak gebruik van de werkplekken met wifi. In de Bibliotheek kom je tot rust, vind je inspiratie en leg je makkelijk contact met anderen. Kijk op de agenda om aan te sluiten bij een lezing of ontmoetingsbijeenkomst.

Kijk op de agenda en meld je aan

Stel je vragen over de Digitale Overheid

Als jongvolwassenen mag je zelf je zaakjes regelen, maar hoe doe je dat online? Toeslagen, een afspraak bij de gemeente, de belastingaangifte: we helpen je graag de weg vinden in het oerwoud aan loketten van de Digitale Overheid. In een aantal vestigingen kun je ook terecht voor hulp bij het invullen van formulieren. 
 

Maak gebruik van het Informatiepunt Digitale Overheid

Bekijk de wereld met andermans ogen

Op eigen benen staan is ook ontdekken wie jij bent en wie je wil zijn. Het kan helpen om je daarvoor juist te verdiepen in anderen. Zij kunnen je een spiegel voorhouden van herkenning of juist laten inzien hoe je niet wil zijn. Een veilige manier om dit te doen is door boeken te lezen: young adult, biografieën, waargebeurde verhalen...  
 

Ontdek onze tips

Geen lid

We snappent dat je je geld maar één keer uit kan geven en dat een bibliotheekabonnement niet direct je eerste keuze is. No hard feelings: je blijft van harte welkom in de Bibliotheek. En zie je toch eens een boek dat je mee wil nemen naar huis? Daar hebben we een app voor! Met de BiebApp kun je toch materialen lenen voor €2 per item, zonder abonnement.

Ontdek de BiebApp

Wel lid

Mét een abonnement kun je niet alleen materialen lenen voor thuis: je krijgt ook toegang tot de Online Bibliotheek met e-books, luisterboeken, digitale tijdschriften en online cursussen die handig zijn voor je werk, je eigen onderneming of je persoonlijke ontwikkeling. Heel veel voordeel dus! Voor de prijs van 3 nieuwe boeken heb je al het meest uitgebreide abonnement waarmee je zelfs gratis kunt reserveren (ook bij andere vestigingen).

Kies het abonnement dat bij jou past