BiebLala

Van buik tot schoot

Net zoals je tijdens de zwangerschap al contact maakt door te praten tegen de buik en je hand op de buik te leggen, kan dit ook door liedjes te zingen of voor te lezen. In de buik kan een baby vanaf 16 weken al horen en vanaf 24 weken gaat dit over in actief luisteren. Een baby kan zich de klanken een jaar na geboorte zelfs nog herinneren. Zo ben je tijdens de zwangerschap dus al bezig met de taalontwikkeling van je kindje.

Luister & kijk

Samen met de Bibliotheek Waterland hebben de Westfriese Bibliotheken het babyboekje BiebLala ontwikkeld: 8 liedjes voor jou en je kindje van buik tot schoot. De liedjes zijn terug te luisteren op Spotify en de plaatjes komen tot leven in animaties die we via YouTube delen. Ze zullen ook regelmatig langskomen bij activiteiten in de Bibliotheek zoals de voorleesmomenten. 

Bestel BiebLala

BiebLala is te koop voor €7,50 bij de Westfriese Bibliotheken. Plaats je bestelling online en haal het boekje op in de Bibliotheek Stede Broec tijdens openingsuren. Tip: geef BiebLala cadeau aan (aanstaande) ouders, een origineel cadeau voor de babyshower of het kraambezoek.

Bestel BiebLala

BiebLala komt tot leven in animaties

Op YouTube delen we animaties bij de liedjes van BiebLala. Zo komen de verhaaltjes helemaal tot leven!

In mama's buik

Hap hap hap

Hoplala ik lach


Kom naar Voorleespret in de Bibliotheek

Voor kinderen van 0-5 jaar met hun (groot)ouders

Deelname aan Voorleespret is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Na het voorleesverhaaltje kun je samen mooie boekjes uitzoeken voor thuis.