De Media Ukkie Dagen vinden plaats van vrijdag 6 t/m vrijdag 13 april. In deze week krijgen ouders en andere opvoeders antwoorden op concrete vragen zoals:

  • is het goed voor de ontwikkeling wanneer een dreumes steeds hetzelfde boekje leest?
  • kun je een peuter al veilig alleen op een scherm laten?
  • wat zijn leerzame apps en video’s voor een kind?
  • kun je je kind aanleren zélf op tijd te stoppen met media? En hoe doe je dat dan? 

Op www.mediaukkies.nl kun je terecht voor tips en meer informatie.

Wil je direct tips over mediaopvoeding? Lees dan het Het ‘Digi ABCD voor ukkies’ Ook gratis te downloaden en printen.

Prentenboeken:

Boekstart

Voorlezen aan baby's, kan dat?

Begrijpen ze dan al verhaaltjes? En kunnen ze al naar plaatjes kijken? Het antwoord op al deze vragen is: ja! Baby’s kunnen meer dan u denkt. Het is fijn om samen een boekje te bekijken, plaatjes aan te wijzen en te benoemen, versjes te leren, verhaaltjes te vertellen en ernaar te luisteren. Dit is niet alleen goed voor het contact met je baby: het stimuleert ook de taalontwikkeling. Kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken hebben hier later profijt van op school en daar hebben ze hun hele verdere leven plezier van!

Ik heb een brief gekregen om aan te melden bij Boekstart, wat nu? 

Tijdens de eerste maanden van je baby krijg je van de gemeente een brief om je aan te melden. Druk op de onderstaande knop en vul het inschrijfformulier in. Kies bij stap  4 voor
 "Jeugdabonnement".

Brochure: "Boekstart voor jou"

brochure boekstart man met baby op schoot

Viermaal per jaar verschijnt de digitale brochure BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.

Keurmerk Boekstart kinderopvang

BoekStart maakt slimmer!

Promovendus Heleen van den Berg volgde honderden baby’s. Ze vertelt aan Myrna Vossen over haar wetenschappelijk onderzoek naar het effect van BoekStart. 

Meer lezen, beter in taal!

Waarom kan je bij kinderen niet vroeg genoeg beginnen met lezen? Dat vertelt Kees Broekhof, de leeskundige van Nederland, in dit college (17 minuten).

Spaar voor een cadeautje!

Aan BoekStart is een spaaractie gekoppeld. Bij iedere uitlening van één of meer bibliotheekmaterialen kun je een sticker halen aan de informatiebalie. Na 10 uitleningen ontvang je een kleine attentie en bij een volle spaarkaart met 20 stickers, ontvang je een cadeautje!

Voorlezen is goed voor het babybrein

Baby's houden van boeken

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Spelend leren met digitale media

Hoe laat je kinderen verantwoord omgaan met digitale media? De brochure Spelend Leren is een leidraad om wegwijs te raken in het grote aanbod van digitale media. 

De Voorleeshoek - voorleesfilmpjes

Boekstart op Facebook

Lidmaatschap kan nu al!

BoekStart in de Kinderopvang

Het BoekStart-project is mede mogelijk door de vrienden van de Bibliotheek

Verhaaltjes voor het slapen gaan