BoekStart

Geef je kind een goede start met BoekStart

Voorlezen aan baby's, kan dat? Begrijpen ze dan al verhaaltjes? En kunnen ze al naar plaatjes kijken? Ja, ja en ja!

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Het is fijn om samen een boekje te bekijken, plaatjes aan te wijzen en te benoemen, versjes te leren, verhaaltjes te vertellen en ernaar te luisteren. Dit is niet alleen goed voor het contact met je baby: het stimuleert ook de taalontwikkeling.

Kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken hebben hier later profijt van op school. Daar hebben ze hun hele verdere leven plezier van!

Heb je een brief ontvangen om je kind aan te melden voor BoekStart bij je Bibliotheek? Klik op de oranje knop, kies voor het gratis jeugdabonnement en vul de gegevens in. Dan krijg je zo snel mogelijk het BoekStartkoffertje met een welkomstcadeautje, voorleestips en de bibliotheekpas voor je kleintje. Kom je er online niet uit? Bel dan onze klantenservice.

Spaar voor cadeautjes

Iedere keer dat je prentenboeken leent, krijg je een sticker. Is je spaarkaart vol? Lever deze in voor een mooi cadeautje. 

Voorleespret in de Bieb (tijdelijk afgelast vanwege Corona)

Kom samen met je (klein)kind genieten van een voorleesverhaaltje. Na afloop kun je meteen nieuwe boeken uitzoeken om te lenen en een praatje maken met de andere (groot)ouders. Deelname is gratis. 

 

Locaties en tijden:

  • Medemblik maandag 10:00 – 10:30 uur
  • Opmeer dinsdag 10:00 – 10:30 uur
  • Stede Broec woensdag 10:00 – 10:30 uur
  • Wognum woensdag 10:00 – 10:30 uur
  • De Goorn woensdag 14:00 – 14:30 uur
  • Wervershoof woensdag 15:00 – 15:30 uur

 

Westfriese Boekstart op Facebook

Volg ons op Facebook @Westfriese Boekstart voor video's, leestips en aankondigingen van activiteiten voor kinderen van 0-5 jaar bij de Westfriese Bibliotheken. 

De Bibliotheek voor 0-6 jaar

BoekStart is nog maar het begin van een leven lang leesplezier. Na de kinderopvang gaan we met je kinderen mee naar school en het voortgezet onderwijs. 

BoekStart in de Kinderopvang

Werk je bij de kinderopvang en heb je vragen over BoekStart? Kijk dan op onze aanbodpagina. 

Boekentips

Tips voor voorlezen en (media)opvoeding

Het BoekStart-project is mede mogelijk door de Vrienden van de Bibliotheek

We werken samen met veel kinderopvanglocaties in West-Friesland om de jongste inwoners ook daar BoekStart te bieden. Om dit goed op te zetten hebben Vrienden van de Westfriese Bibliotheken financiële steun gegeven. Er staan prachtige wisselcollecties van vrolijke prentenboeken in herkenbare kasten en we geven regelmatig trainingen en voorlichting aan pedagogisch medewerkers en ouders. Wil jij ook projecten steunen bij de Westfriese Bibliotheken? Word Vriend.

Naar het Vriendenabonnement