CoronaRadar: Kom voorbereid naar de bieb

De CoronaRadar: onze 'buienradar' voor plotselinge wijzigingen

 • De Bibliotheek is open voor uitleen en hulp bij corona-informatie, taal en digitale vragen. Ook kun je gebruik maken van de computer met internet en printer. 
 • Je hebt geen coronatoegangsbewijs nodig voor je bezoek aan de Bibliotheek. Bij sommige activiteiten is het wel nodig, dit staat dan vermeld bij de informatie over de activiteit op onze website (zie Agenda & Tickets).
 • Draag een mondkapje in de Bibliotheek. 
 • Reinig je handen bij binnenkomst.
 • Houd minstens 1,5 meter afstand en houd rekening met elkaar.
 • Blijf thuis als je klachten hebt, als een huisgenoot besmet is, of als een van jullie een testresultaat afwacht.
 • Kun je niet naar de bibliotheek komen? Maak gebruik van de BestelBieb

Waarvoor kun je terecht?

Je kan boeken lenen (met ledenpas) en terugbrengen, deelnemen aan activiteiten gericht op hulpvragen en de krant lezen aan de leestafel. Voorzieningen zoals werk-/studieplekken computers, internet, printer en koffieautomaat kan je ook gebruiken.

Ben je nog geen lid?

Regel vooraf je abonnement online of bel de Klantenservice. Dan regelen we dat je snel je pasje ontvangt, zodat je ook gebruik kan maken van de bibliotheekcollectie.

De BestelBieb

Voor kwetsbare inwoners die niet naar binnen kunnen komen, brengen we graag een boekentas aan huis of zetten we een tas klaar bij de ingang van de Bibliotheek. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid om zelf af te halen, dat helpt ons enorm. Je mag ook een tas afhalen voor iemand die zelf niet kan komen. Je hoeft niet de pas van de ander mee te nemen, de boeken staan al geregistreerd op zijn of haar pas. 

Op het formulier van de BestelBieb kun je je wensen aangeven. Afhalen en terugbrengen kan tijdens de openingsuren van de vestiging.  

Check voor vertrek!

Is het boek dat je wil lenen beschikbaar in jouw Bibliotheek, of kun je het reserveren? Mogelijk heb je boeken in huis waar een boete op staat. Dan is je pas geblokkeerd en kun je geen boeken lenen. Je kan deze meteen online betalen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je bezoek aan de bibliotheek. 

Check vóór je bezoek je account in Mijn Menu of de Wise app

Omdat het belangrijk blijft:

 • Je hebt geen coronatoegangsbewijs nodig en je bent ook van harte welkom als je geen lid bent. 
 • Heb je gezondheidsklachten? Blijf thuis.
 • Reinig je handen voor en na je bezoek aan de bibliotheek.
 • Schud geen handen, nies in je elleboog. 
 • Volg de aanwijzingen op in onze vestigingen en van onze medewerkers.

Activiteiten

We organiseren uiteenlopende activiteiten. Zo houd je contact met elkaar en aansluiting bij de maatschappij. Kijk op onze online agenda wat er te doen is bij jou in de buurt en of het nodig is om je aan te melden.

Heb je vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice op tel: 0228 743 943 of e-mail: klantenservice@westfriesebibliotheken.nl

Wat is er te doen in de Bibliotheek?

Agenda & Tickets

Kijk voor meer activiteiten op onze Agenda. Reserveer meteen je plek (ook voor een gratis activiteit) om zeker te zijn van een plek en om goed op de hoogte gehouden te worden over eventuele aanpassingen.