Uitslag schrijfwedstrijd spannend skateverhaal

Afgelopen weken is er heel hard geschreven in Westfriesland. Leerlingen van 13 basisscholen hebben  hun fantasie gebruikt en een verhaal over skaters geschreven dat schrijfster Inez van Loon was begonnen met een inleiding. Er was een mooie prijs te winnen: een skateworkshop voor de hele klas, door een professionele skater.

Bijna 200 kinderen schreven mee
Om de leerlingen te motiveren kregen ze 2 filmpjes : van de skater Olaf de Koning en van Inez.

We denken dat de filmpjes hebben geholpen. 198 kinderen zijn gaan schrijven, alleen, samen of in een groepje. Totaal kreeg de jury 111 verhalen binnen! Allerlei soorten verhalen: korte, lange, spannende, zielige, mooi ge├»llustreerde en ga zo maar door. 

En de winnaars zijn:
De leden van de jury, bestaande uit Elly Deutekom (oud-wethouder van Opmeer), Chantal Trigallez, directeur van de Westfriese Bibliotheken en Inez van Loon (de schrijfster van de Skatespotting boeken) zijn er druk mee geweest, maar uiteindelijk hebben zij 3 prijswinnaars gekozen:

  1. Anne Vijn van de WestWijzer in Westwoud (foto's onderaan)
  2. Rory Bouws van Het Ruimteschip in Opmeer
  3. het duo: Milan Vlaar en Jasper Klomp van de Bonifatiusschool in Spanbroek.

Gefeliciteerd met jullie knappe overwinning!

Het winnende verhaal van Anne
Anne wint met haar verhaal een skateworkshop voor de hele klas. Klik op de oranje knop haar verhaal te lezen. De inleiding (dikgedrukt) is door Inez van Loon en verder heeft Anne haar fantasie gebruikt om het af te schrijven.

Wil je meer boeken lezen van Inez van Loon? Klik hier!

Winnares Anna Vijn van de schrijfwedstrijd ontvangt de 1e prijs uit handen van de jury bestaande uit schrijfster Inez van Loon, Chantal Trigallez; directeur van de Westfriese Bibliotheken en Elly Deutekom; de net afgezwaaide wethouder van Opmeer.

Uitslag schrijfwedstrijd Lang leve Lef! voor jongeren: Jackie Nederveen

Jackie Nederveen won de wedstrijd Lang leve Lef! voor jongeren. Joke Janssen, schrijfster van dit boek, overhandigde de prijs een groepsticket in een spannende escape-room. Binnenkort is ook haar verhaal te lezen op onze website.

Winnaar Anne Vijn en haar leerkracht Michelle Slagter van de Westwijzer in Westwoud