Kinderboekenweek 2018

Thema: vriendschap

Dit jaar is het thema vriendschap: een prachtige gelegenheid om alle belangrijke onderwerpen die hiermee te maken hebben voor het voetlicht te brengen.

Als kind moet je alle aspecten van vriendschap nog ontdekken. Zoals échte vriendschap, maar ook ruzie en pesten. Is die BFF wel een echte BFF? Wat doen echte bloedbroeders voor elkaar? Kinderboeken helpen de wereld van de vriendschap beter te begrijpen. Bijvoorbeeld dankzij klassiekers als Het zakmes van Sjoerd Kuyper, Niet thuis van Jacques Vriens of het uiterst geestige Joe Biljoen van David Walliams.


Voorstellingen

Tijdens de Kinderboekenweek zijn er 4 voorstellingen voor kinderen van verschillende leeftijden. Toegang voor alle voorstellingen is € 5,-


Robot Beep komt voorlezen

In de Bibliotheek Opmeer en Stede Broec komt Robot Beep, tijdens de openingstijden van het DigiLAB, voorlezen uit het boek 'Robot zoekt een vriend'.

Een heerlijk interactief prentenboek
waar kinderen vaak van zullen genieten.

Robot krijgt lieve briefjes. Maar van wie? Hij doorzoekt het hele huis.
Opwindmuis zegt dat hij al een vriendje heeft, Piraat houdt alleen van
goud en Pop zegt dat robots geen hart hebben. Maar zoals dit boek leert:
op elk hart past een sleutel!


Kaarten maken

Woensdag 3 oktober - 14.00-16.00 uur in Medemblik

In de Bibliotheek Medemblik kun je zelf een tekening maken, gedicht schrijven of een leuke boodschap plaatsen op een ansichtkaart. Alle gemaakte ansichtkaarten worden op 10 oktober bezorgd bij een verzorgingshuis in de gemeente Medemblik.

Laat je fantasie de vrije loop en creëer een mooie verrassing voor de bewoners van het verzorgingshuis.