Zomerlezen: ga op reis in een boek

Lezen kan gelukkig overal!

De vakantieplannen zien er dit jaar noodgedwongen heel anders uit dan we aan het kerstdiner bedacht hadden... Maar de bibliotheek biedt troost: Ga op reis in een boek! Vanuit je luie stoel waan je je al lezend op een tropisch eiland, in een bruisende metropool of op een roadtrip. Maak kennis met andere culturen door de ogen van schrijvers en maak thuis gerechten vanuit de hele wereld met onze kookboeken.

Ga je mee op wereldreis deze zomer?

• Volg onze tips op Facebook en Instagram
  • Volg de landelijke tips op social media met #ikleesthuis en #zomerlezen

Lekker veel en lang lezen

In de zomermaanden mag je dubbel zoveel boeken lenen voor zes weken.

VakantieBieb

Download de nieuwe VakantieBieb app voor gratis toegang tot extra e-books en luisterboeken.

Ook voor niet-leden.

Ga op reis in een boek

Reis verder in de catalogus

Voor de hongerige lezer

Smaakt dit naar meer?

Kom deze zomer naar de bibliotheek en doe mee aan de gratis zomeractiviteiten!

Kom deze zomer naar de bieb. We hebben een zomerprogramma met

• verteltafels in samenwerking met het Westfriese Archief
  • Cabaretier Peter Lusse's Pleidooi voor Humor (
  • de Nederland Quiz
  • DigiLAB: fotograferen met je tablet en kennismaken met robots

Jeugd

Klooi met boeken: doe een boek deze zomer! Hoe? Dat laten onze Klooi Ambassadeurs zien. De een verschijnt in een video op ons Klooi Kanaal, de ander komt naar de bibliotheek. Haal je Klooikaart, doe zoveel mogelijk activiteiten en lever je kaart in om kans te maken op een mooie prijs!

Ukkies

Samen genieten van een verhaal? Kom met je (klein)kind naar het voorleeshalfuurtje. Kijk op de webagenda van jouw bibliotheek voor data en tijden.