Zomer

Wil je er lekker op uit deze zomer?

Wil je nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe dingen leren en vooral veel plezier en gezelligheid beleven? Kom deze zomer naar de Bibliotheek. We hebben een zomerprogramma met schrijversontmoetingen, verteltafels, een stoomcursus West-Friesland en workshops smartphone fotografie.

Je mag aan zoveel activiteiten deelnemen als je wil. Uiteraard werken we volgens de coronarichtlijnen van het RIVM. Er is een beperkt aantal plekken, dus reserveer snel.

Deze activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds.

In elke gemeente bieden we hetzelfde zomerprogramma:

• Ode aan West-Friesland

met Ina Broekhuizen-Slot

Geschiedenis, cultuur, taal: als iemand veel weet over West-Friesland, dan is het Ina Broekhuizen-Slot. Ze geeft een online lezing. Daags daarna schuif je aan bij haar schrijftafel in de Bibliotheek om je eigen Ode aan West-Friesland te leren schrijven.

Bekijk details van Ode aan West-Friesland

• Eens ging de zee hier tekeer

met Eva Vriend

Toen de Afsluitdijk onze dorpen afsloot van de zee, had dat een enorme impact op het leven en werk. Wat merken we daar nu nog van? Na een online lezing door Eva Vriend kun je in de Bibliotheek napraten over de Westfriese geschiedenis en cultuur.

Bekijk details van Eens ging de zee hier tekeer

• Het Dorp

met Wim Daniëls

Onze prachtige dorpen verdienen liefde en aandacht. Wim Daniëls schreef een boek over dorpen in Nederland en toerde met Huub Stapel op een motor met zijspan door Nederlandse dorpen voor een tv-programma: wat maakt een dorp een dorp, wat is het belang van de verhalen van een dorp? Na een online lezing kun je aanschuiven bij de verteltafel in de Bibliotheek om je eigen kennis, anekdotes en passie over Westfriese dorpen te delen.

Bekijk details van Het Dorp

• Workshops smartphonefotografie

in onze DigiLABs

Hoe maak je (nog mooiere) foto's met je smartphone of tablet? We laten je de knoppen en de trucs zien en oefenen samen. Daarna ga je zelf heerlijk op pad om foto's te maken van alles wat volgens jou Westfries is. Tip: spreek meteen af om samen met een andere deelnemer te gaan. In de tweede workshop bekijken we de resultaten en leer je hoe je de foto's bewerkt, goed opslaat en deelt.

Bekijk details van Workshops smartphonefotografie

Hieronder vind je per gemeente de activiteiten.

Meld je aan voor gratis deelname via onze klantenservice onder vermelding van de activiteit, datum en locatie. Je mag aan zoveel activiteiten deelnemen als je wil. Je kunt ook aangeven dat je het hele programma wil volgen onder vermelding van de gemeente.

Zomerprogramma Enkhuizen

Zomerprogramma Koggenland