Word vrijwilliger

Aangenaam kennis te maken!

Als vrijwilliger bij de Westfriese Bibliotheken maak je in alle opzichten aangenaam kennis. Je wordt een vertrouwd gezicht in de vestiging. Je helpt bezoekers om hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen. En je eigen kennis groeit door trainingen en ervaringen die je bij ons opdoet.

Bekijk de actuele vrijwilligersvacatures

Goed Geregeld!

De Stichting Westfriese Bibliotheken neemt vrijwilligerswerk serieus en mag daarom het keurmerk Goed Geregeld dragen van NOV, de Nederlandse belangenorganisatie voor vrijwilligerswerk. We hebben goed nagedacht over hoe vrijwilligerswerk onze organisatie versterkt, we maken heldere afspraken op basis van wederzijdse verwachtingen en je krijgt de ruimte om eigen idee├źn in te brengen. 

"Je wil toch bijdragen aan iets moois"

Als vrijwilliger merk je dat je een vertrouwd gezicht wordt voor de bezoekers. Ze vinden het prettig om jou te herkennen en dat jij hen herkent. Zo kun je veel voor ze gaan betekenen: een praatje, een persoonlijk advies, een luisterend oor. Dat brengt waardering en geeft voldoening. 

"Je hoeft geen boekenwurm te zijn"

De bibliotheek is zoveel meer dan boeken. Met cursussen, lezingen en ontmoetingsbijeenkomsten komen bezoekers zich persoonlijk ontwikkelen. In onze DigiLABs ontwikkelen ze digitale vaardigheden. Je kunt dan ook veel verschillende soorten vrijwilligerswerk doen bij de bibliotheek. 

"Ik kan met een uurtje per week al iets betekenen!"

Je hoeft niet hele dagen beschikbaar te zijn voor vrijwilligerswerk bij de bibliotheek. Er zijn al mogelijkheden vanaf een uurtje per week en we kunnen zelfs op afroep werken voor bijvoorbeeld ondersteuning bij eenmalige evenementen. Maar kandidaten die beschikbaar zijn voor dagdelen zijn ook van harte welkom!

Gastheer Leo Besseling

Staat jouw foto hier binnenkort?

Aangenaam kennis te maken

Gastheer Leo trakteert deelnemers aan onze activiteiten op koffie en een glimlach. Zijn horeca ervaring komt goed van pas. Zelf geniet hij vooral van het contact met mensen. Je komt hem bijvoorbeeld tegen bij Koffie met Kunst in Hoogkarspel en bij Werk aan je Toekomst in Stede Broec. Leo heeft onze training gevolgd over thuistechnologie, zodat hij bezoekers kan laten kennismaken met (digitale) middelen die het makkelijker maken om langer comfortabel thuis te blijven wonen. Denk aan verlichting met afstandsbediening, een digitale deurspion en de tablet als middel om contact te houden of het geheugen te trainen. 

Volg #wfbvoorvrijwilligers op Facebook, Instagram of LinkedIn voor meer verhalen over vrijwilligerswerk bij de Westfriese Bibliotheken

Programmamaker Paula Orme over Leo

"Leo heeft aan een half woord genoeg. Hij ontzorgt mij van allerlei klusjes rond een activiteit. Zo kan ik me inhoudelijk concentreren op de bijeenkomst: een laatste check of alles klaar staat, een spreker ontvangen, een praatje met de deelnemers. Tijdens de activiteiten die ik begeleid, komen geregeld heel persoonlijke verhalen en vragen naar voren. Leo is inmiddels een vertrouwd gezicht voor de vaste deelnemers. Hij deelt zijn kijk op de zaak op de juiste momenten en dat waarderen ze. Het is heel fijn om een vrijwilliger als Leo naast me te hebben staan!"