Persoonlijke ontwikkeling

Een greep uit het najaarsprogramma

UITDAGend Enkhuizen

Heb je last van boekenwurmen, nat achter de oren, blind staren of ziel onder de arm? Is er iets anders aan de hand? Dokter Bieb kijkt nergens van op. Kom op consult en krijg direct je recept mee voor je dagelijkse portie leesvoer, persoonlijke ontwikkeling en cultureel vermaak. Je kan er alleen maar beter van worden! Zoek ons op in de Westerkerk.

Zaterdag 28 september Enkhuizen (centrum)

Lezingen en eenmalige bijeenkomsten

Schrijfworkshop: Slow Mail De Schrijfspiegel

23 sep Opmeer

Schrijf weer eens een brief met aandacht:handgeschreven, versierd en misschien een aardigheidje erbij. Ontdek je creativiteit en inlevingsvermogen.

Hanna Bervoets Collegetour

9 okt ’t Kerkhuys Spanbroek

Bij zomergasten zagen we al: je weet nooit waar Hanna Bervoets het over gaat hebben, maar zij weet heel goed waar zij het zelf over heeft! Een vrouw vol verrassingen, diepgang en verhalen.

Els Kloek: 1001 vrouwen

14 okt Zuiderzeemuseum Enkhuizen

We kunnen zo de mannen opnoemen die van grote betekenis zijn voor onze geschiedenis, maar hoe zit het met de vrouwen?

Cursussen en reeksen

Koffie met kunst

Kunsthistorica Juliette Verhofstad leert je uiteenlopende kunstvormen waarderen tijdens koffieochtenden in Hoogkarspel, Opmeer en Medemblik.

Kenniskring

Kom met een vaste groep regelmatig samen en verdiep je in zelfgekozen onderwerpen. Tot 1 november zijn de bijeenkomsten open voor geïnteres-seerden, daarna gaan we met een vaste groep verder. Om de week op vrijdag om 10:00 in Stede Broec.

Werk aan je toekomst

Elke maand geeft een andere gast spreker tips om aansluiting te houden op de snel veranderende arbeidsmarkt. Voor iedereen die (ander) werk zoekt of arbeidsmarktfit wil blijven.

Boek in beeld cursus

Lees het boek, met leesaanwijzingen van de bibliotheek. Kijk naar de film met inleiding door Alexander Zwart (De Filmkrant). Meld je vóór 5 september aan voor de hele reeks.

Digitale vaardigheden

Van de basis tot verdieping: bij ons leer je in je eigen tempo werken met computers, internet, tablets, e-readers, thuistechnologie en meer. Meerdere locaties, dus altijd iets in de buurt!

VrijMoKo

Ontwikkel jezelf als ZZP-er of startende ondernemer: kom elke vrijdagochtend werken, samenwerken en netwerken in de Bibliotheek Stede Broec.

Informatieve collectie en online leren

Informatieve boeken

Wist je dat we een grote collectie informatieve boeken hebben? Over koken, tuinieren, geschiedenis, computers, management, psychologie en nog veel meer.

E-books en luisterboeken

Met je lidmaatschapsnummer heb je ook toegang tot e-books en luisterboeken, waar onderveel informatieve boeken en hoorcolleges.

Oefenen.nl

Wil je thuis oefenen met taal, rekenen en maatschappelijke onderwerpen? Kijk dan eensop oefenen.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten, cursussen en ander nieuws.

Inschrijven!