De Nationale Voorleesdagen 2023 (25 jan - 4 feb)

We vieren het grootste voorleesfeest van het jaar! Het thema van De Nationale Voorleesdagen is dit jaar Voorlezen beleef je samen. Hoe eerder je begint met voorlezen aan je kindje, hoe beter het is voor de ontwikkeling. En als je er dan een fijn voorleesritueel van maakt, versterkt dit jullie band en maak je samen mooie herinneringen.

Gratis lidmaatschap voor je kind, 25% korting voor jou!

Wist jij dat alle kinderen onder de 18 jaar gratis een bibliotheekabonnement kunnen aanvragen? Kom samen met jouw kind naar de bieb en maak je kind lid. Ontvang tijdens De Nationale Voorleesdagen een voorleespopje (voor kinderen tot 6 jaar) cadeau. Word je zelf tegelijkertijd ook lid? Profiteer dan van 25% korting op een Lekker Lezen- of Optimaal Genieten abonnement. Let op: deze aanbieding kun je alleen via onze klantenservice regelen.

Profiteer van deze actie!

Ontmoet Harald Timmer schrijver van de boeken van Stekel het egeltje en het Wiebelmannetje

Kom naar de bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen en ontmoet Harald Timmer. Harald is schrijver, illustrator en uitgever van heerlijke voorleesboeken voor jonge kinderen vanaf 4 jaar.

25 januari in Hoogkarspel.

Reserveer

Muzikale Workshop Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Maximiliaan Modderman geeft een feestje voor peuters, kleuters en hun ouders/grootouders: zing, speel en dans mee met het prentenboek van het jaar.

28 januari in Enkhuizen en 29 januari in Stede Broec.

Reserveer

VoorleesPret & BiebLala

Geniet samen met je (klein) kind van een mooi voorleesverhaal in de bibliotheek en zoek meteen boekjes uit voor thuis. Elke week kun je in verschillende bibliotheken binnenlopen voor VoorleesPret. Daarnaast organiseren we regelmatig extra activiteiten voor de allerjongste bezoekers zoals de BiebLala workshops: maak contact van buik tot schoot. Ook geschikt voor zwangere vrouwen!

Ontdek meer

Prentenboek van het jaar 2023

Joukje Akveld Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Het Prentenboek van het jaar 2023 gaat over Maximiliaan Modderman. Hij geeft een feest in de tuin voor zijn speelgoedbeesten. Al gauw wordt het een wild feest en moeten alle knuffels in bad. En het boek. En de taart.

Bekijk dit boek

📚 Prentenboeken Top 10 2023

📚 Meer boeken van Joukje Akveld

Het Nationale Voorleesontbijt (25 januari 2023)

Het Nationale Voorleesontbijt

Op 25 januari 2023 beginnen De Nationale Voorleesdagen traditiegetrouw met het leukste ontbijt van het jaar: Het Nationale Voorleesontbijt.

Wil je alvast in de stemming komen? Hiernaast zie je een filmpje van Tjibbe Veldkamp die voorleest uit 'Agent en Boef'.

Tjibbe Veldkamp leest voor uit Agent en Boef

Meer prentenboekeninspiratie

'Maar eerst ving ik een monster' geanimeerd

De geanimeerde versie van Prentenboek van het jaar 2022 'Maar eerst ving ik een monster'.

Bron: DNK

Bekijk de animatie

Kleurplaat Maximiliaan Modderman

Maximiliaan Modderman

Maak deze leuke kleurplaat van Maximiliaan Modderman!

Download de kleurplaat

Aflevering Zappelin 'Prentenboeken'

Een aflevering helemaal over prentenboeken! Marije Tolman maakt kinderboeken. Ze laat zien hoe ze een karakter tekent en er een verhaal omheen bedenkt. Fenna mag het ook uitproberen.

Bekijk de hele aflevering

▶️ De 10 leukste voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek (log in met je bibliotheekaccount)

📱 Leuke e-books om uit voor te lezen

Zo maak je van voorlezen een feestje

Met deze vijf tips maak je van voorlezen een feestje voor je kind én voor jezelf.

Voorleestips

Meertalig voorlezen

Coco in drie talen

Lees je voor in het Nederlands of je moedertaal? Voorleestips voor meertalige gezinnen.

Verder lezen

Voorgelezen in 26 talen!

Het prentenboek "Ik voel een voet" kan worden voorgelezen in 26 verschillende talen. Kijk snel of jouw taal er ook bij staat!

Kijk snel op Prentenboeken in alle talen

📱 E-books in verschillende talen