Nationale Voorleesdagen

Van woensdag 26 januari t/m zaterdag 5 februari 2022 bij de Westfriese Bibliotheken

Voorlezen is de allerbeste manier om bedtijd uit te stellen. En je kan natuurlijk helemaal niet slapen als je eerst nog een monster moet vangen. Tjibbe Veldkamps monsterlijke voorleesverhaal Maar eerst ving ik een monster, met prachtige illustraties van Kees de Boer, is het Prentenboek van het jaar 2022.

De helft van de ouders zou graag meer willen voorlezen aan hun kind(eren), blijkt uit onderzoek in opdracht van Stichting CPNB en Stichting Lezen. We helpen je op weg met extra veel activiteiten en voorleestips rond het Prentenboek van het Jaar.

Kom je de Nationale Voorleesdagen vieren bij de Bibliotheek?

Kom monsters vangen in de bieb

Oeps, er zijn monsters ontsnapt in de bibliotheek en ze vreten alle letters op! Help jij mee om de monsters te vangen en zo de letters te bevrijden?

Kom tijdens openingsuren naar de bibliotheek, grijp een schepnetje en lever je vangsten in bij de balie voor een monsterlijke beloning.

Maak je kind gratis lid en krijg een knuffeltje cadeau

Maak je (klein)kind gratis lid van de Bibliotheek: regel het online of in de bibliotheek en maak er meteen gebruik van.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijg je het speciale knuffeltje van het Prentenboek van het Jaar cadeau (zolang de voorraad strekt).

Het hele jaar Voorleespret in de bieb en thuis

We delen het hele jaar door voorleesverhalen, prentenboekentips en ideeën om jullie voorleesfeest compleet te maken.

Kom naar Voorleespret in de bieb, doe mee aan BiebLala workshops, kijk op onze jeugdpagina en volg ons op Facebook Westfriese BoekStart

📚 Prentenboeken Top 10

Prentenboek van het jaar 2022

Kees de Boer, Tjibbe Veldkamp Maar eerst ving ik een monster

Een jongetje (jij-persoon) moet gaan slapen maar verzint steeds meer monsters die hij nog moet vangen. En daarna moet hij de soldaten vangen die de monsters komen halen. De verteller probeert het verhaal steeds af te ronden, maar dat valt niet mee met...

Bekijk dit boek

📚 Meer boeken van Tjibbe Veldkamp

Het Nationale Voorleesontbijt (26 januari 2022)

Het Nationale Voorleesontbijt

Op 26 januari 2022 worden de Nationale Voorleesdagen 2022 geopend met het Nationale Voorleesontbijt.

Hiernaast zie je het filmpje van het bezoek van Prinses Laurentien aan Zin in Zappelin! in 2021.

Zin in Zappelin!

📱 Leuke e-books om uit voor te lezen

Zo maak je van voorlezen een feestje

Met deze vijf tips maak je van voorlezen een feestje voor je kind én voor jezelf.

Meertalig voorlezen

Coco in drie talen

Lees je voor in het Nederlands of je moedertaal? Voorleestips voor meertalige gezinnen.

Voorgelezen in 26 talen!

Het prentenboek van het jaar "Maar eerst ving ik een monster" kan worden voorgelezen in 26 verschillende talen. Kijk snel of jouw taal er ook bij staat!

Kijk snel op Prentenboeken in alle talen

📱 E-books in verschillende talen