Nationale Voorleesdagen 2019

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers. Voorlezen is elke dag een feest!

Een huis voor Harry, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Kater Harry is bijna altijd binnen. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Hij rent achter haar aan en raakt hopeloos verdwaald. Hoe komt hij nu weer thuis?

Vingerpopje en prentenboek cadeau voor nieuwe jeugdleden!

Alleen geldig tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Activiteiten bij de Westfriese Bibliotheken

Prentenboek TopTien 2019

Door de Bibliotheek geselecteerd

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie: de Prentenboek TopTien 2019. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.