Leesfeest

Tijdens de Boekenmarkt Opmeer organiseren wij een feestje!

Kom je ook?

Leesfeest! is een samenwerking van de Westfriese Bibliotheken, Stichting Boekenmarkt Opmeer en Stichting Muziek Opmeer. Tijdens de driedaagse grote Boekenmarkt Opmeer (3, 4, en 5 mei) worden de gezamenlijke Leesfeest! activiteiten gehouden. Op 4 en 5 mei zijn er veel activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Kom je ook op ons feestje? 
Locatie: De Weyver 6 in Hoogwoud. 

Voorstelling Pannenkoeken uit Syrië

4 mei om 11.00 uur UITVERKOCHT
4 mei om 14.00 uur KAARTEN BESCHIKBAAR

Een vrolijke voorstelling voor kinderen van 4 tot 10 jaar. De voorstelling gaat over Nour. Hij is nieuw in Nederland en komt voor Nederlandse les bij juffrouw Jansen. Samen maken zij veel plezier en ondertussen leert Nour veel nieuwe dingen over het leven en werken in Nederland.

Pannenkoeken uit Syrië is een voorstelling die kinderen leert over de verschillen én de overeenkomsten tussen mensen. Met grappige taalspelletjes, bonte kleding en veel plezier. En natuurlijk met pannenkoeken…

Kosten 5 euro per persoon, ook voor begeleiders.

Prentexperiment door Veerle van Herk

4 mei van 10.00 tot 16.00 uur


‘Woorden spreken tot de verbeelding. Door te schuiven, te experimenteren en te combineren, ontstaan verhalen. Bij Prent-experiment creëer je je eigen one line story die ter plekke zal worden omgezet in een illustratie.’

Veerle van Herk is illustratrice en studeert aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Tijdens haar werk is zij 24 uur per dag op zoek naar verhalen die ze om kan zetten in beeld.

Zonder goed verhaal, geen goede tekening. Maar soms helpt het om te experimenteren, en kun je personages en acties creatief combineren.  

Tijdens het Leesfeest in Opmeer neemt Veerle de bezoeker graag mee in haar proces en nodigt ze iedereen uit om een verhaal te construeren.

Ontdek & Ontmoet Bep de Haan

4 mei van 15:00 tot 17:00 uur

Ontdek en Ontmoet auteur Bep de Haan over haar eerste herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog.

 

Sssssstilte dichter

Doorlopend 4 en 5 mei

Ken je SSSTILLE DICHTER. al? Een silent disco met gedichten uit DICHTER., ingesproken door de dichters zelf. De koptelefoons zijn draadloos dus je zit nergens aan vast ;)

Zoek een fijn plekje op of loop een rondje met gedichten in je oor. Heerlijk!

Boekenbakker

Doorlopend 4 en 5 mei

De Boekenbakker is een online schrijfplezier-app. Kinderen kunnen zelf boekjes maken over een onderwerp dat hen interesseert. Dat boekje kun je printen, dubbelvouwen en nieten.

Kinderen zijn geweldig trots als ze hun zelfgemaakte boekje in handen krijgen!

Dromoscopen

Doorlopend 4 en 5 mei

Dromoscopen zijn gekke vormen op hoge poten met aan de onderkant een gat. Ze zijn net zo magisch als ze klinken. Kruip eronder, steek je hoofd door het gat en... Zie jouw droomwereld! Ineens sta je middenin een snoepjesparadijs of op het diepste puntje van een tropische zee. En dat allemaal op de Boekenmarkt Opmeer!