Leesclub

Sluit aan bij een Leesclub

Praat met anderen over wat je gelezen hebt. De Westfriese Bibliotheken maken het mogelijk met leesclubs. Kies per titel of je deel wil nemen.

Elke leesclub heeft haar eigen insteek en charme, dus lees de omschrijving goed om te bepalen of het bij jou past. Zo kan een leesclub op de klassieke manier vooral ingaan op het verhaal, de karakters en het taalgebruik. Of kies voor een leesclub waar je samen filosofeert over wat het verhaal voor jou betekent. Of kies voor een filmleesclub waarbij een boekverfilming centraal staat. De ene club discussieert online, de ander komt een keer samen in de bibliotheek. Er is voor elk wat wils en je mag aan zoveel clubs deelnemen als je wil. Ook als je niet lid bent van de bibliotheek!

• Afwisseling

Je kiest per titel of je mee wil doen. Daardoor wisselt de groepssamenstelling per Leesclub.

• Vrijheid

Je doet alleen mee aan Leesclubs met titels die jij wil lezen en op momenten dat jij er tijd voor hebt.

• Op maat

Je regelt zelf het boek (leen, download of koop het). Je bepaalt zelf of je deelneemt aan Leesclubs met ticketverkoop voor bijvoorbeeld een schrijversbezoek of fiilmvertoning.

Actuele Leesclubs

Alles Wat Er Was

Hanna Bervoets

Leesclub C: The Read Shop Spanbroek en de Westfriese Bibliotheken bespreken samen dit boek, dat opmerkelijke overeenkomsten heeft met wat er tijdens de corona uitbraak gebeurde.

Doe mee: start 28 mei