Kom voorbereid naar de bieb

Welkom in de Anderhalve Meter Bibliotheek

Een bezoek aan onze bibliotheken is anders dan vóór de corona-uitbraak. Bereid je daarom goed voor op een bezoek aan de bibliotheek. Zo blijft het prettig voor jezelf, voor andere bezoekers en voor onze medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

Waarvoor kun je terecht?

We zijn open voor leden en niet-leden. Je kunt boeken lenen en terugbrengen (met ledenpas), deelnemen aan activiteiten en de krant lezen aan de leestafel. Voorzieningen zoals computers, internet, printer en koffieautomaat kun je ook gebruiken.

Mondkapje?

De overheid vraagt met klem dat iedereen een mondkapje draagt in openbare gebouwen, dus ook in de bibliotheek. Wanneer je zit tijdens een activiteit mag het mondkapje af, net als in de horeca.

Ben je nog geen lid?

Regel vooraf je abonnement online of bel de klantenservice. Dan regelen we dat je snel je pasje ontvangt, zodat je ook gebruik kan maken van de bibliotheekcollectie.

Gebruik de BestelBieb

Weet je al wat je wil lezen? Dan zetten we graag een tas met 5 titels voor je klaar. Je hoeft deze alleen nog maar af te halen, ze staan al op je pas geregistreerd. 

BezorgBieb vs. AfhaalBieb
Kun je niet zelf naar de bibliotheek komen? Dan brengen we je tas aan huis. Probeer wel zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid om zelf af te halen, dat helpt ons enorm. Je mag ook een tas afhalen voor iemand die zelf niet kan komen. Je hoeft niet de pas van de ander mee te nemen, de boeken staan al geregistreerd op zijn of haar pas. 

Op het formulier van de BestelBieb kun je je wensen aangeven en zie je hoe het werkt voor jouw vestiging. 

Check voor vertrek!

We doen er alles aan om onze dienstverlening op peil te houden. Maar als het een keer anders moet of niet lukt, willen we je graag zo snel mogelijk informeren. Daarom vind je op onze homepage de Coronaradar. Check voor vertrek of er wijzigingen zijn. 

Maak gebruik van Mijn Menu

Mogelijk heb je boeken in huis waar een boete op staat. Dan is je pas geblokkeerd en kun je geen boeken lenen.

Check vóór je bezoek in Mijn Menu of de Wise app of je nog een bedrag open hebt staan. Je kan deze meteen online betalen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je bezoek aan de bibliotheek. 

Voor de zekerheid...

  • Heb je gezondheidsklachten? Blijf thuis.
  • Reinig je handen voor en na je bezoek aan de bibliotheek.
  • Kom zoveel mogelijk alleen. Maak eventueel gebruik van de BestelBieb en laat ons je tas aan huis bezorgen. 
  • Volg de aanwijzingen op in onze vestigingen en van onze medewerkers.

Activiteiten

We organiseren uiteenlopende kleinschalige activiteiten. Zo houd je contact met elkaar en met de samenleving. Meld je van tevoren aan voor deelname, ook als het een gratis activiteit is. Kijk op onze online agenda wat er te doen is bij jou in de buurt. 

Heb je vragen?

We doen er alles aan om je bezoek aan onze vestigingen en je contact met onze medewerkers zo prettig mogelijk te maken binnen de mogelijkheden die we nu hebben. Heb je vragen of zorgen? Neem dan contact op met onze klantenservice op tel: 0228 743 943 of e-mail: klantenservice@westfriesebibliotheken.nl