Kom voorbereid naar de bieb

Welkom in de Anderhalve Meter Bibliotheek

We zijn heel blij dat de bibliotheken weer open mogen! Al is het voorlopig onder strenge voorwaarden. Een bezoek aan onze bibliotheken is anders dan je gewend bent. Bereid je daarom goed voor op een bezoek aan de bibliotheek. Zo blijft het prettig voor jezelf, voor andere bezoekers en voor onze medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

Alleen leden; alleen lenen

Momenteel krijgen alleen leden toegang tot onze bibliotheken. Houd je pasje dus bij de hand. De bibliotheken zijn alleen open om boeken te lenen en terug te brengen.

Voorzieningen zoals de leestafel, computers, internet, printer, toiletten en koffieautomaat zijn buiten gebruik, volgens de landelijke protocollen. Er vinden geen activiteiten plaats tijdens openingsuren. Alles is gericht op een kort bezoek, om zelf weer je boeken uit te kunnen zoeken.

Ben je nog geen lid? Regel vooraf je abonnement online of bel de klantenservice. Dan regelen we dat je snel je pasje ontvangt zodat je ook gebruik kan maken van de bibliotheekcollectie.

Gebruik de BestelBieb

Weet je al wat je wil lezen? Dan zetten we graag een tas met 5 titels voor je klaar. Je hoeft deze alleen nog maar af te halen, ze staan al op je pas geregistreerd.

BezorgBieb vs. AfhaalBieb
Kun je niet zelf naar de bibliotheek komen, of is jouw vestiging nog gesloten? Dan brengen we je tas aan huis. Probeer wel zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid om zelf af te halen, dat helpt ons enorm. Je mag ook een tas afhalen voor iemand die zelf niet kan komen. Je hebt alleen je eigen pasje nodig om binnen te komen, je hoeft niet de pas van de ander mee te nemen.

Op het formulier van de BestelBieb kun je je wensen aangeven en zie je hoe het werkt voor jouw vestiging.

Check voor vertrek!

We hebben onze boeteregeling bevroren vanaf 15 maart. Je hebt dus geen boete over boeken die na 15 maart ingeleverd moesten worden. Mogelijk heb je boeken in huis waar toen al een boete op stond. Deze is vanaf 15 maart niet verder opgelopen, maar het eerdere deel staat nog wel open op je pas. Daardoor is je pas mogelijk geblokkeerd en kun je geen boeken lenen.

Check vóór je bezoek in Mijn Menu of de Wise app of je nog een boete open hebt staan. Je kan deze meteen online betalen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je bezoek aan de bibliotheek. Let op: je kannog niet reserveren via Mijn Menu. Geef je wensen door via de BestelBieb.

Voor de zekerheid...

• Heb je gezondheidsklachten? Blijf thuis.
  • Reinig je handen voor en na je bezoek aan de bibliotheek.
  • Kom alleen. Maak eventueel gebruik van de BestelBieb en laat ons je tas aan huis bezorgen. Een ouder mag wel samen met één kind, dat onder de twaalf jaar oud is, naar binnen.
  • Volg de aanwijzingen op in onze vestigingen en van onze medewerkers.

Activiteiten

Ook wij kunnen niet wachten om weer activiteiten aan te bieden in de bibliotheek. We hopen vanaf 8 juni weer kleinschalig te kunnen opstarten. Houd de aankondigingen op de agenda in de gaten.

Heb je gezien dat we ook regelmatig activiteiten online organiseren? Ook die aankondigingen vind je op onze agenda.

Tot slot

Wat zijn we blij dat we weer open mogen en dat we jullie weer kunnen ontvangen! We doen er alles aan om je bezoek aan onze vestigingen en je contact met onze medewerkers zo prettig mogelijk te maken binnen de mogelijkheden die we nu hebben. Heb je vragen of zorgen? Neem dan contact op met onze klantenservice op tel: 0228 743 943.