Kinderboekenweek

Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek 2019 met als thema Reis mee!

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal. 

Kinderboekenweek: Reis mee, schrijf mee, met Simon van der Geest

Tijdens de Kinderboekenweek reizen kinderboekenschrijvers door heel Nederland om scholieren te inspireren. Simon van der Geest komt naar West-Friesland en daagt jou uit om een einde te schrijven voor zijn spannende verhaal.

Lees meer!

Kinderboekenweekgeschenk & Prentenboek 2019

 • Haaientanden

  Atlanta van elf heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Ze is pas net begonnen als ze tegen de fiets van Finley knalt. Finley is grappig én mysterieus: hij is weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen twee haaientanden...

  Meer info

 • André het astronautje - op zoek naar Laika

  Help! Laika is er met een raket vandoor! Vinden André het astronautje en Valentina hun liefste hond ooit terug in dat grote heelal? Hoe komen ze daar eigenlijk zonder raket? Samen met Astromuis bedenkt het duo een slim plan waarvan niet alleen Laika heel blij zal worden…

  Meer info

Lieve Lieven 5+

Wat zou er gebeuren als een boek echt tot leven komt? Met behulp van onzichtbare FantasyReality helms en speciale koptelefoons brengt Lieve Lieven je naar werelden die je niet voor mogelijk had gehouden. een feestelijke mee-doe-voorstelling voor kinderen en hun ouders op woensdag 2 oktober in Bibliotheek Stede Broec.

Lees meer!

Fiep heeft haast

Fiep heeft haast. Elk dag is ze druk-druk-druk. Maar opeens staat de sneltrein stil. Wat nu? Een vrolijke en gekke voorstelling voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

12 oktober | 10:00 uur | Het Postkantoor Bovenkarspel
12 oktober | 15:00 uur | Bibliotheek Hoogkarspel

Fiepbus

Deze vrolijk gedecoreerde dubbeldekkerbus maakt het voor iedereen mogelijk de verjaardag van Fiep te vieren. Hij rijdt door heel Nederland en komt nu naar Hoogkarspel!

12 oktober | 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Hoogkarspel
12 oktober | 13:00 tot 16:00 | Bibliotheek Stede Broec

Gratis toegang!
 

Reis mee met Professor D

Professor D is de briljantste, geniaalste, mega intelligentste slimkees van de 21e eeuw. Je gelooft werkelijk je ogen niet als hij je zijn uitvindingen laat zien! Maar wat heb je daaraan, als je iedere morgen in je eentje aan de ontbijttafel zit? Helemaal niets! En daarom is Professor D het zat. Het is tijd voor actie! Hij gaat op reis! Een eigentijds sprookje vol goochelarij, magie en humor op zaterdag 12 oktober bij Bibliotheek Enkhuizen.

Bestel je kaarten!

Kinderboekenweek krant & Voorleesgids 2019

 • Kinderboekenkrant

  De krant lezen is nog nooit zo leuk geweest! De Kinderboekenweek bestaat 65 jaar en daarom is de krant dit jaar extra dik. Boordevol interviews en artikelen over boeken en schrijvers.

  Tijdens de Kinderboekenweek verkrijgbaar bij de Westfriese Bibliotheken. Op = op!

 • Voorleesgids

  Voor de jongste kinderen worden geweldige boeken gemaakt om voor te lezen. In de Voorleesgids vind je een grote selectie van de mooiste kinderboeken voor kinderen van 0-6 jaar oud. Een echte bewaargids!

  Tijdens de Kinderboekenweek verkrijgbaar bij de Westfriese Bibliotheken. Op = op!