Haal de bieb in huis

Vanwege coronamaatregelen is onze dienstverlening in de bibliotheken de komende tijd beperkt, maar gelukkig kun je de bibliotheek op heel veel manieren in huis halen.
Zo geniet je toch volop van ontmoeting, ontdekking, perssonlijke ontwikkeling en ontspanning met de  bibliotheek.

Ik lees thuis

BestelBieb

Bestel je boeken online. Dan maken we een tas met vijf titels voor je klaar. Als we een titel niet in huis hebben, verrassen we je met een soortgelijke titel.

E-books

Met je bibliotheek abonnement kun je ook e-books lenen. Om hier gebruik van te maken moet je eenmalig een aantal instellingen doorlopen. Daar hebben we een handige instructievideo voor. Lukt het niet? Maak een afspraak voor DigiFIT, dan helpen we je in de bibliotheek verder.

Kun je niet inloggen op Mijn Menu? Lees hier hoe het werkt.

Gratis apps

De bibliotheek geeft zowel leden als niet-leden toegang tot apps met gratis e-books, digitale voorleesverhalen of leestips voor alle leeftijden. Download bijvoorbeeld de LuisterBieb of de VakantieBieb (alleen in de zomer), beide voor alle leeftijden. Of geniet samen met je (klein)kind van de Boekstart app. Met de Wise app kun je je bibliotheekzaken van huis uit regelen: zie wat je thuis hebt, reserveer titels, maak een lijst van boeken die je nog wil lezen, betaal openstaande boetes makkelijk online.

Zoek op de namen van de genomede apps of type 'bibliotheek' in de appstores van Apple en Google.

Ik oefen thuis

Digitaal vaardig

Wil je als volwassene graag thuis oefenen met computers, taal, rekenen of maatschappelijke onderwerpen? Dat kan gratis via Oefenen.nl. Toch liever in de bibliotheek? Bel onze klantenservice om te vragen naar de mogelijkheden.

DigiFIT Online

Heb je vragen over gebruik van je computer, het internet, je tablet of je e-reader? Stel ze via DigiFIT Online.

Thuisonderwijs

Laat je kinderen extra oefenen met online programma's zoals Einstein Junior voor 9-12 jaar en theorie-examen (16+ jaar) en heel veel tips om lezen leuker te maken (alle leeftijden).

Ik doe thuis mee

Duik in je familiegeschiedenis

Verlengd t/m januari:
Nederland Leest is verlengd! Ontdek hoe je je familiegeschiedenis onderzoekt. Schrijvers delen hun werkwijze voor historische romans en biografie├źn. Krijg ook tips voor online tools.

Inclusief junior editie!

Binnenkort: Klooien met boeken

We gaan weer klooien met boeken (jeugd): een boek doet wat met je, maar wat doe jij met een boek? Doe mee met de bingokaart en opdrachten en maak kans op een mooie prijs!

Online activiteiten: Digitaal Fit

Houd digitaal aansluiting met elkaar en met de maatschappij. Houd onze website in de gaten voor online activiteiten om vertrouwd te raken met digitale middelen.