Haal de bieb in huis

Vanwege coronamaatregelen is onze dienstverlening in de bibliotheken de komende tijd beperkt, maar gelukkig kun je de bibliotheek op heel veel manieren in huis halen.
Zo geniet je toch volop van ontmoeting, ontdekking, perssonlijke ontwikkeling en ontspanning met de  bibliotheek.

Ik lees thuis

BestelBieb

Bestel je boeken online. Is jouw vestiging alweer open? Dan zetten we een tas met vijf titels voor je klaar. Als we een titel niet in huis hebben, verrassen we je met een soortgelijke titel.
Is jouw bibliotheek nog niet open? Of kun je niet naar de bibliotheek toe komen? Dan brengen we je tas aan huis.

E-books

Met je bibliotheek abonnement kun je ook e-books lenen. Om hier gebruik van te maken moet je eenmalig een aantal instellingen doorlopen. Daar hebben we een handige instructievideo voor. Lukt het niet? Maak een afspraak voor DigiFIT, dan helpen we je in de bibliotheek verder.

Kun je niet inloggen op Mijn Menu? Lees hier hoe het werkt.

Gratis apps

De bibliotheek geeft zowel leden als niet-leden toegang tot apps met gratis e-books, digitale voorleesverhalen of leestips voor alle leeftijden. Download bijvoorbeeld de LuisterBieb of de VakantieBieb (alleen in de zomer), beide voor alle leeftijden. Of geniet samen met je (klein)kind van de Boekstart app. Met de Wise app kun je je bibliotheekzaken van huis uit regelen: zie wat je thuis hebt, reserveer titels, maak een lijst van boeken die je nog wil lezen, betaal openstaande boetes makkelijk online.

Zoek op de namen van de genomede apps of type 'bibliotheek' in de appstores van Apple en Google.

Ik ontmoet thuis

Netwerkbijeenkomsten

De netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden en zzp'ers gaan online.  We hopen binnenkort weer met kleine groepen in de bibliotheek te kunnen afspreken, maar dan combineren we het met online deelname van huis uit. Zo doen we allemaal meteen ervaring op met beeldbellen. Houd de agenda in de gaten voor aankondigingen van deze meetups.

Schrijvers online

Als schrijvers niet naar de bibliotheek kunnen komen, brengen ze naar je huis! Ontmoet schrijvers live online. De ene keer is het een interview, de andere keer leest een schrijver voor uit eigen werk. In de meeste gevallen blijft een opname na afloop tijdelijk beschikbaar om terug te kijken. Houd de aankondigingen op onze agenda in de gaten en meld je aan.

Online Leesclub

Praat samen over wat je gelezen hebt in onze online leesclub. Je kiest per titel of je aan wil sluiten. Zo wisselt de samenstelling van de leesclub en ontmoet je steeds andere deelnemers. Elke leesclub heeft een eigen insteek en eigen charme. Je zorgt er zelf voor dat je het boek te pakken krijgt: leen, koop of download het. Kijk op de Leesclub Pagina voor actieve leesclubs en meld je aan.

Ik oefen thuis

Digitaal vaardig

Wil je als volwassene graag thuis oefenen met computers, taal, rekenen of maatschappelijke onderwerpen? Dat kan gratis via Oefenen.nl. Toch liever in de bibliotheek? Bel onze klantenservice om te vragen naar de mogelijkheden.

DigiLAB thuis

Leer van huis uit programmeren met Scratch Junior. Ons DigiLAB team deelt online opdrachten en als je hulp nodig hebt staan ze digitaal voor je klaar. (Groot)ouders mogen ook meedoen.

Taalhulp aan huis of in je bedrijf

Een aantal van onze medewerkers en vrijwilligers is getraind om voor te lezen, teksten uit te leggen en taal te oefenen door middel van conversatie, bij inwoners van West-Friesland die moeite hebben met taal. Of Nederlands nu de moedertaal is of de tweede taal. Neem contact op met onze consulent Karla Seggelink en vraag naar de mogelijkheden in jouw gemeente voor hulp aan huis of op je werk.