De Nationale Voorleesdagen 2020

Maak herinneringen voor het leven tijdens De Nationale Voorleesdagen!

Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 22 januari tot en met 1 februari 2020 staat voorlezen aan de allerkleinsten centraal, ook bij de Westfriese Bibliotheken!

Voorstelling 'Ozeboos'.

Eend Ozeboos is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en ze wordt achtervolgd door een klein grijs wolkje. Kan hond, varken, schildpad, geit of konijn haar weer opkikkeren? Gebaseerd op het prentenboek 'Moppereend' van Joyce Dunbar.

Boekstart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Voorlezen versterkt bovendien de band met je baby. Vanuit deze gedachten is BoekStart ontstaan, een programma waarin kinderen van 0 tot 4 jaar samen met hun ouders van boeken kunnen genieten. Vanaf het moment dat een kind drie maanden is, kun je samen al ‘speellezen’ (plaatjes kijken, praten en zingen).

Neem nu een abonnement!

Kinderen van 0 t/m 5 jaar die in deze periode lid worden ontvangen een vingerpopje. Ouders die in deze periode lid worden ontvangen 25% korting op een comfort- of all-in abonnement.

Ontdek alle mogelijkheden

Burgemeesters en wethouders lezen het verhaal Moppereend voor. Iedereen is van harte welkom!

22 januari van 14:00 tot 14:30

Bibliotheek De Goorn – C. van de Pol
Bibliotheek Enkhuizen – Ester Heutink
Bibliotheek Hoogkarspel – Dirk te Grotenhuis
Bibliotheek Medemblik – Joset Fit
Bibliotheek Obdam – Win Bijman
Bibliotheek Opmeer – Robert Tesselaar
Bibliotheek Stede Broec – Lydia Groot
Bibliotheek Wervershoof – Frank Streng (begint om 14:30 uur)
Bibliotheek Wognum – Harry Nederpelt

29 januari van 14:00 tot 14:30 uur

Bibliotheek Medemblik – Dirk Kuipers
Bibliotheek Wervershoof – Andrea van Langen (begint om 14:30 uur)
Bibliotheek Wognum – Jaap Zwaan

Gouden bon-actie

Naast het lidmaatschapsvoordeel tijdens de Nationale Voorleesdagen is er nog een leuke actie! Wie vanaf 22 januari zijn of haar baby lid maakt van de bibliotheek en in het BoekStartkoffertje een gouden bon vindt, ontvangt een leuk verrassingspakket.

Schrijf je baby in!