Boekenweek

Om de steeds veranderende wereld om ons heen te begrijpen, hebben we dwarsdenkers en ordescheppers nodig. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Zij zetten ons aan het denken en helpen ons anderen beter te begrijpen. Soms roepen ze er zelfs zoveel weerstand mee op dat hun werk verboden of verbrand wordt.
De kracht van de woorden laat zich echter niet temmen.

Kom naar de bibliotheek en laat je verrassen door rebellen en dwarsdenkers, zowel in onze collectie als in levende lijve. 

College Tour: Sonja Barend

De koningin van de talkshow, er was bijna geen vraag die ze niet durfde te stellen om de echte verhalen van haar gasten boven tafel te krijgen. Op uitnodiging van The Read Shop Spanbroek en de Westfriese Bibliotheken komt ze op 11 maart naar 't Kerkhuys Spanbroek.

Boek je ticket(s)

Schrijver op de Planken: Aafke Romeijn

Aafke Romeijn is schrijver, vlogger en columnist van LINDA.nl. Haar debuutroman Concept M was genomineerd voor het beste Boek voor Jongeren 2019. Vanwege de rebelse hoofdpersoon Hava is Concept M nu kerntitel voor de Boekenweek 2020.

Bestel hier je ticket(s)

 • Tegenlicht Meetup Stede Broec: Plattelandspioniers

  Op de vooravond van Boekenweek Rebellen & Dwarsdenkers kijken we samen naar VPRO Tegenlicht: Plattelandspioniers. Dwarsdenkende ondernemers op het platteland: van Herenboeren tot Voedselbos.

  Van 18:00 tot 19:45

  Bibliotheek Stede Broec

  do 05 mrt

 • Rebelse High Tea

  Schuif aan de feestelijke tafel met koffie, thee, lekkers en veel boeken van en over rebelse vrouwen. Alles wat nodig is om een heerlijk gesprek te voeden ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag...

  Van 11:00 tot 12:30

  Bibliotheek Opmeer

  za 07 mrt

 • Taal-pubquiz tijdens de Boekenweek

  Het is Boekenweek van 7 t/m 15 maart. Dat vieren we met de inmiddels traditionele taalpubquiz in samenwerking met Dorpshuis De Schalm in Westwoud. We dagen we jou en je vrienden uit om mee te doen aan...

  Van 20:00 tot 23:00

  Dorpshuis De Schalm, Westwoud

  vr 13 mrt

Verbannen, verboden, verbrand

Het zal je verbazen hoeveel boeken ooit ergens verbannen, verboden of zelfs verbrand werden, omdat ze zoveel losmaakten in bijvoorbeeld ethisch, religieus of politiek opzicht. Sommige titels zullen je zelfs verbazen: Harry Potter? Hier een rijtje titels die je gewoon bij onze bibliotheken kan lenen. Op eigen risico!