Boekenweek

Om de steeds veranderende wereld om ons heen te begrijpen, hebben we dwarsdenkers en ordescheppers nodig. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Zij zetten ons aan het denken en helpen ons anderen beter te begrijpen. Soms roepen ze er zelfs zoveel weerstand mee op dat hun werk verboden of verbrand wordt.
De kracht van de woorden laat zich echter niet temmen.

Kom naar de bibliotheek en laat je verrassen door rebellen en dwarsdenkers, zowel in onze collectie als in levende lijve. 

GEANNULEERD College Tour: Sonja Barend.

Helaas gaat de lezing van Sonja Barend in 't Kerkhuys Spanbroek vanavond niet door. Wij ontvingen zojuist het bericht van haar uitgeverij dat Sonja een longontsteking heeft en wensen haar beterschap. We gaan in overleg met de uitgeverij en Sonja Barend voor een nieuwe datum zodra zij beter is.

Boek je ticket(s)

Geannuleerd: Aafke Romeijn

In verband met het coronavirus heeft de Drom besloten om voorlopig geen activiteiten plaats te laten vinden.

Bestel hier je ticket(s)

 • Taal-pubquiz tijdens de Boekenweek

  Check met Dorpshuis De Schalm of de Taalpubquiz doorgaat. De bibliotheek heeft zich tot haar grote spijt terug moeten trekken uit de organsiatie in verband met coronamaatregelen.

  Van 20:00 tot 23:00

  Dorpshuis De Schalm, Westwoud

  vr 13 mrt

 • Schrijfspiegel workshop: BOEM, Paukeslag

  Leer schrijven als de rebelse dichter Paul van Ostaijen met de Schrijfspiegel workshop voor Boekenweek. We doen het vandaag vooral niet 'zoals het hoort', maar anders, tegendraads en eigenwijs. Op onze...

  Van 14:00 tot 15:30

  Bibliotheek Opmeer

  ma 09 mrt

 • Rebelse High Tea (VOL)

  Schuif aan de feestelijke tafel met koffie, thee, lekkers en veel boeken van en over rebelse vrouwen. Alles wat nodig is om een heerlijk gesprek te voeden ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag...

  Van 11:00 tot 12:30

  Bibliotheek Opmeer

  za 07 mrt

 • Tegenlicht Meetup Stede Broec: Plattelandspioniers

  Op de vooravond van Boekenweek Rebellen & Dwarsdenkers kijken we samen naar VPRO Tegenlicht: Plattelandspioniers. Dwarsdenkende ondernemers op het platteland: van Herenboeren tot Voedselbos.

  Van 18:00 tot 19:45

  Bibliotheek Stede Broec

  do 05 mrt

Verbannen, verboden, verbrand

Het zal je verbazen hoeveel boeken ooit ergens verbannen, verboden of zelfs verbrand werden, omdat ze zoveel losmaakten in bijvoorbeeld ethisch, religieus of politiek opzicht. Sommige titels zullen je zelfs verbazen: Harry Potter? Hier een rijtje titels die je gewoon bij onze bibliotheken kan lenen. Op eigen risico!

Expositie Kunstkring Opmeer

De Kunstkring Opmeer exposeert 9 werken rond het thema Rebellen & Dwarsdenkers in de Bibliotheek Opmeer. De exposanten zijn:

 • Siem Dam met portretten van Che Guevarra, Nelson Mandela, Salvador Dali, Vincent van Gogh en De wijze gorilla
 • Patrick van der Linden met portretten van Pim Fortuyn en Theo van Gogh
 • Margreet Vink met het schilderij Boogschutter - follow your dreams