Boekenweek van Jongeren

3PAK: Daan Heerma Voss, Chinouk Thijssen en Gershwin Bonevacia

Jongeren krijgen de verhalenbundel 3PAK cadeau via school of de Bibliotheek.

3PAK is het Boekenweekgeschenk voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Twee ijzersterke verhalen van topauteurs Daan Heerma Voss en Chinouk Thijssen en ijzersterke poëzie van Gershwin Bonevacia.

Beste Boek voor Jongeren

Een boek dat aansluit bij jouw belevingswereld geeft veel leesplezier. Je herkent jezelf erin of iemand uit je omgeving of een situatie.

Elk jaar selecteert een vakjury 10 van zulke boeken voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Een jury van jongeren leest deze titels en bepaalt welk boek het beste is.

De winnaar wordt bekend gemaakt op Boekenweek van Jongeren.nl

Nominaties 2022: oorspronkelijk Nederlandstalig

Nominaties 2022: vertaald

Jury voorzitter Bruno

Hoi ik ben Bruno, ik ben 16 en woon in Amsterdam. Ik houd van chillen met mijn vrienden, sporten en ook vooral lezen. Ik vind lezen heel leuk omdat je je gaat inleven in iemand anders en daarmee dus ook verschillende perspectieven en ideeën krijgt, hierdoor wordt je wereldbeeld breder en dat vind ik heel leuk. Ook is het natuurlijk heel ontspannend en kan het je echte emoties laten voelen, dat vind ik ook heel belangrijk.

Mijn drie lievelingsboeken:

Jurylid Bente

Ik ben Yente, ik ben 18 jaar en woon in Zeist. Ik doe niets liever dan verdwijnen in een andere wereld, iemand anders z'n leven leiden en iemand anders z'n problemen hebben. Of ik deze wereld nou zelf schrijf of dat een geweldige schrijver het voor mij doet, maakt mij niet zoveel uit. Zolang ik maar kan dromen.

Hierbij mijn top 3 favoriete boeken/auteurs:

Jurylid Paris

Ik ben Paris Duivenvoorden en woon in Voorhout. Ik ben 16 jaar. Ik lees veel en bijna alle genres. Zelf schrijf ik ook verhalen en recenseer ik boeken voor mijn blog. Ik lees graag omdat ik dan even in een andere wereld kan verdwijnen en nieuwe personages kan leren kennen.

Drie lievelingsboeken en de auteurs daarvan? Dat is moeilijk kiezen. Ik heb véél meer favoriete boeken, maar zal er toch drie kiezen.

Leesclubbing

LEESCLUBBING doe je helemaal zelf. Een echte boekenclub, maar dan hoe, waar en met wie jij wilt. De Bibliotheek zorgt voor de boeken, jij voor het clubje. Met steeds nieuwe spraakmakende boeken in vijf verschillende categorieën.

Binnenkort kun je je hier aanmelden voor LEESCLUBBING

Luisterboeken

Geen zin om te lezen? Probeer dan eens een luisterboek! Met je gratis  bibliotheekabonnement heb je toegang tot talloze titels in de Online Bibliotheek.

Ontdek de luisterboeken

Lezen voor je Lijst

Vind een boek dat bij je past. Boeken over onderwerpen die je bezig houden of die je herkent in je omgeving. Dan wordt lezen vanzelf weer leuk!

Vind een boek dat bij je past

Ben je al lid? Het is gratis tot je 18e!

Regel het online of kom naar de dichtstbijzijnde bibliotheek en neem meteen je gratis 3PAK mee.

Regel je gratis abonnement online

Informatie voor leerkrachten

Ken je ons onderwijsaanbod al? Boek onze programma's voor leerlingen, leerkrachten en ouders.

Bekijk het aanbod