Boekenweek voor Jongeren

Boekenweek voor Jongeren: 18 t/m 27 september

Van 18 tot en met 27 september is het Boekenweek voor Jongeren.

Het thema van 2020 is: In een boek kan het wel!

Ben je tussen de 15 en 18 jaar? Haal je gratis 3PAK bundel in de bibliotheek. Dit jaar met een graphic novel van Pepijn Lanen & Floor van het Nederend én twee spliksplinternieuwe verhalen van Daniëlle Bakhuis en Johan Fretz.

Beste Boek voor Jongeren

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Deze tien zijn door een vakjury speciaal aanbevolen voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Het is dan aan een jury van jongeren om deze tien titels te lezen en te bepalen welk boek het beste is.

In de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig zijn genomineerd:

• De executie, Daniëlle Bakhuis (Best of YA / Van Goor)
  • De geur van groen, Pamela Sharon (Moon Young Adult)
  • De Zwendelprins, Rima Orie (Moon Young Adult)
  • Land van dadels en prinsen, Frank Nellen (Hollands Diep)
  • Nicolas en de verdwijning van de wereld, Anne Eekhout (De Arbeiderspers)

In de categorie Vertaald zijn de volgende titels genomineerd:

• Darius de Grote is niet oké, Adib Khorram, vertaald door Tjalling Bos (Gottmer)
  • De bijzondere woorden van Gioia, Enrico Galiano, vertaald door Ada Duker en Henrike Herber (Luitingh-Sijthoff)
  • Pans Labyrint – het labyrint van de faun, Guillermo del Toro en Cornelia Funke, vertaald door Esther Ottens (Querido)
  • Toffee, Sarah Crossan, vertaald door Sabine Mutsaers (Kluitman)
  • Vijf stappen van jou, Rachael Lippincott met Mikki Daughtry en Tobias Iaconis, vertaald door Karin Pijl (Volt)

Ben je al lid? Het is gratis tot je 18e!

Regel het online of kom naar de dichtstbijzijnde bibliotheek en neem meteen je gratis 3PAK mee.

Regel je gratis abonnement online

Informatie voor leerkrachten

Ken je ons onderwijsaanbod al? Boek onze programma's voor leerlingen, leerkrachten en ouders.

Bekijk het aanbod